Wix Blocks: App-versies beheren

Leestijd 2 minuten
Wix Blocks is beschikbaar voor alle Wix Studio-gebruikers. Gebruik Wix Studio om toegang te krijgen tot Wix Blocks.

Versietypen

Wix Blocks wijst een versie toe aan elke build. Websitemakers kunnen kiezen of en wanneer ze de update willen installeren. Kies een van de drie soorten versies:
  • Test. Test de app-functionaliteit op een website (lees meer over testen). Wanneer je je app ontwikkelt, raden we aan om de testversie te gebruiken om te voorkomen dat het versienummer van je app wordt verhoogd.
  • Primaire versie. Breng een primaire versie uit wanneer je wijzigingen hebt aangebracht die de compatibiliteit verbreken. Houd er rekening mee dat je eerste build na je 'test'-build primair moet zijn.
  • Secundaire versie. Breng een secundaire versie uit wanneer je kleine wijzigingen hebt aangebracht die de compatibiliteit niet verbreken. Een secundaire versie verandert automatisch op elke website waarop de app is geïnstalleerd. Houd er rekening mee dat het 5-15 minuten duurt om een secundaire versie op de live website bij te werken.

Wijzigingen waarvoor een primaire versie vereist is

Sommige wijzigingen zijn substantiële wijzigingen die geen kleine versie toestaan.

Als je de volgende items in Blocks hebt toegevoegd, kun je alleen een primaire of testversie maken:

Als je de volgende wijzigingen hebt aangebracht in het Wix Developers Center, wordt je volgende versie een primaire versie. (Lees meer):

Versienummering

Wix Blocks werkt het versienummer automatisch bij. Als je vorige release bijvoorbeeld 1.0 was en je bouwt een secundaire versie, wijst Blocks deze het versienummer 1.1 toe. Als je vorige release 2.2 was en je bouwt een primaire versie, wijst Blocks deze het versienummer 3.0 toe. Een testversie verandert het versienummer niet.

In de appmarkt gepubliceerde apps

Als je je app in de Wix Appmarkt hebt gepubliceerd en je wilt de versie bijwerken naar de nieuwste versie die je in Blocks hebt gebouwd, ga dan naar het Wix Developers Center en dien het opnieuw in ter beoordeling. Wijzigingen die je aanbrengt zonder je app opnieuw in te dienen, worden niet bijgewerkt in de Appmarkt en worden niet weergegeven op de websites van gebruikers die je app hebben geïnstalleerd.

Apps die zijn gemaakt in het Wix Developers Center

Als je je app hebt gemaakt in het Wix Developers Center en er vervolgens een Blocks-extensie aan hebt toegevoegd, zorg er dan voor dat je een secundaire versie bouwt in Blocks. Een primaire versie vereist een handmatige update van de applicatie op alle websites waarop deze is geïnstalleerd.