Zapier gebruiken om koppelingen met apps van derden te automatiseren

Leestijd 5 minuten
Gebruik het Zapier-platform om verbinding te maken met externe apps zoals Slack, Trello en Google Docs. Als je verschillende apps gebruikt om je bedrijf te beheren, is dit een goede manier om je processen te stroomlijnen.
Belangrijk:
Wanneer je Zapier gebruikt, wordt alle installatie gedaan op het Zapier-platform. Om toegang te krijgen tot het Zapier-platform, moet je eerst een Zapier-account aanmaken.
In dit artikel lees je meer over:

Het Zapier-platform gebruiken

Om Zapier te gebruiken, log je eerst in op het Zapier-platform. De automatisering die je bouwt, wordt een 'Zap'. Deze 'Zap' is een geautomatiseerde koppeling tussen verschillende apps.

Om het Zapier-platform te gebruiken:

1. Log in op je Zapier-account.
  2. De Zapier-automatiseringsbouwer wordt geopend. Gebruik het paneel rechts om je automatisering in te stellen. Gebruik eerst de 'Event'-dropdown om de Wix-app te selecteren die je je automatisering wilt activeren.
    Let op: Als je de gewenste trigger niet kunt vinden, selecteer je 'Wix custom triggers' om een aangepaste trigger te maken. Als je deze optie selecteert, moet je je automatisering instellen in Wix Automations en keer je vervolgens terug naar Zapier om de installatie te voltooien.
Een screenshot van de evenementselectie in Zapier.
  1. Klik in het 'App & event'-gedeelte op 'Continue'.
  2. Klik in het 'Account'-gedeelte op 'Continue'.
    Let op: Voordat je doorgaat, moet je mogelijk inloggen op je Wix-account en Zapier-machtigingen verlenen om verbinding te maken met Wix.
  3. Gebruik in het 'Trigger'-gedeelte de 'Select specific trigger to use'-dropdown om je exacte trigger te selecteren (op basis van de Wix-app die je al hebt geselecteerd).
    Let op: In dit stadium moet je mogelijk verdere selecties maken om je trigger te definiëren.
Een screenshot van het Trigger-gedeelte in Zapier.
  1. Klik in het 'Trigger'-gedeelte op 'Continue'.
  2. Klik in het 'Test'-gedeelte op 'Test trigger' om je trigger te testen en een testrecord te selecteren om te gebruiken.
    Let op: Wanneer je je trigger test, worden 'dummy-gegevens' gebruikt. Dit zijn geen echte gegevens van je website, ook al vermeldt het Zapier-platform het verzamelen van gegevens en het gebruik ervan om de trigger te testen.
Een screenshot van het Test Trigger-gedeelte in Zapier.
  1. Klik op 'Continue with selected record'.
  2. Selecteer je actie-app in de pop-up die wordt geopend.
Een screenshot van de actie wijzigen-pop-up in Zapier.
  1. Gebruik het paneel aan de rechterkant om verder te gaan met het instellen van je automatisering. Selecteer je actie-evenement.
  2. Klik in het 'Account'-gedeelte op 'Continue'.
    Let op: Voordat je doorgaat, moet je mogelijk inloggen op een extern account (bijv Google-account voor een Google-product) en Zapier-machtigingen verlenen om aan dit account te koppelen.
Een screenshot van evenementgegevens in Zapier.
  1. Maak eventuele verdere selecties die nodig zijn om je actie te definiëren (bijvoorbeeld voor Google Sheets-actie, schijf selecteren, spreadsheet, werkblad, toe te voegen gegevens, enzovoort).
  2. Klik op 'Continue'.
  3. Klik op 'Test step' om deze stap te testen.
  4. Controleer of de test succesvol is verlopen (bijvoorbeeld rij succesvol toegevoegd aan Google Sheet).
  5. Klik op 'Publish'.
Let op:
Je kunt een Zapier-automatisering maken voor een Wix-app die niet aan je website is toegevoegd, maar je automatisering werkt niet. Als de app aan je website is toegevoegd, maar er zijn geen gegevens die je automatisering activeren, gebeurt er niets.

Je hebt bijvoorbeeld de Wix Bookings-app aan je website toegevoegd, maar hebt geen actieve boekingssessies. Je kunt een Zapier-automatisering bouwen op basis van actieve boekingssessies, maar deze wordt niet geactiveerd (er gebeurt dus niets).

Veelgestelde vragen

Hier zijn enkele veel voorkomende vragen over automatiseringen die aan Zapier gekoppeld worden:
Nieuw bij Zapier?
Lees meer over het maken van 'Zaps' en de apps die je kan koppelen aan Wix Automations met behulp van Zapier.