Wix Analyses: E-mailmarketingrapporten begrijpen

Leestijd 3 minuten
Wix Analyses-rapporten bieden een scala aan rapporten die je website en zakelijke gegevens uitsplitsen om je te helpen inzicht te krijgen en beslissingen te nemen. Je kunt deze rapporten aanpassen om ze op je specifieke doelgroep toe te spitsen en om nieuwe rapporten te creëren.
Er zijn drie Wix Analyses-rapporten die zich richten op e-mailmarketing. Deze rapporten zijn:
  • Prestaties van e-mailcampagnes
  • Betrokkenheid e-mailcampagne na verloop van tijd
  • Klikken op e-mailcampagnes
Je kunt deze rapporten bekijken vanuit je Wix Analyses-dashboard. Bekijk de rapporten over een specifieke tijdsperiode, maak aangepaste weergaven en gebruik filters om de informatie te vinden die je nodig hebt.
Lees in dit artikel meer over:

Prestaties van e-mailcampagnes-rapport

Met het Prestaties van e-mailcampagnes-rapport kun je alle campagnes die je hebt verzonden in één lijst bekijken en beslissingen nemen door ze te vergelijken.
Klik op de Selecteer een meting-dropdown om een statistiek te kiezen om je campagnes te vergelijken: Zo laat 'Unieke opens' je bijvoorbeeld zien welke campagnes het meest geopend werden door ontvangers ('uniek' betekent dat één ontvanger geteld wordt als één keer openen, ook al bekeken ze de e-mail meerdere keren).
Je kunt ook je eigen rapport samenstellen met informatie over de verschillende contacten die de campagne hebben geopend. Klik naast Campagnetype op Meer om extra filters te kiezen, zoals de contactnaam of het e-mailadres van de ontvanger van de campagne.
Lees meer over de verschillende campagnefilters en hoe je het rapport kunt lezen als staafdiagram en tabel in Marketing en SEO-rapporten van Wix Analyses.

Betrokkenheid e-mailcampagne na verloop van tijd-rapport

Met dit rapport kun je al je resultaten van e-mailmarketingcampagnes combineren en zien hoe een bepaalde meetwaarde in de loop van de tijd is veranderd. Selecteer een tijdsperiode en kies vervolgens welke meetwaarde je wilt volgen.
Enkele van de meetwaarden die je in de tijd kunt filteren zijn:
  • Unieke opens
  • Unieke klikken
  • Gebounced
  • Afgemeld
Bekijk bijvoorbeeld hoe de betrokkenheid van je campagne (opens en klikken) is veranderd in de afgelopen 30 of 90 dagen en bekijk welke dagen het hoogste openingspercentage hadden. Je kunt ook zien op welke dagen of in welke maanden je het hoogste aantal afmeldingen had. Deze gegevens kunnen je helpen slimmere zakelijke beslissingen te nemen.
Lees meer over hoe je een aangepast rapport kunt bouwen of het rapport als lijngrafiek of tabel kunt bekijken in Marketing en SEO-rapporten van Wix Analyses.
Voorbeeld van het gebruik van dit rapport:
Gebruik het E-mailcampagnes in de loop van de tijd-rapport om te analyseren hoe je campagne op verschillende dagen presteert. Je kunt zien welke dag van de week het hoogste openingspercentage of de hoogste klikfrequentie heeft en van daaruit de verzendstrategie van je campagne bijwerken.

Klikken op e-mailcampagnes-rapport

Dit rapport helpt je te zien hoe de links presteren die je aan je e-mailcampagnes toevoegt. Hoeveel mensen klikken daadwerkelijk op je call-to-action of reageren op de 'Lees meer'-links? Op welke links werd het meest geklikt en naar welke pagina's van je website leidden die links (bijvoorbeeld webshoppagina, homepage)?
Let op:
Als een afbeelding en een knop in één campagne naar dezelfde URL leiden, zie je een gecombineerd aantal klikken in het rapport, aangezien klikken per link worden bijgehouden. Als je echter dezelfde URL gebruikt in meerdere campagnes die leiden naar een website-pagina (bijvoorbeeld homepage), zal het rapport meerdere klikken tonen aangezien de klikken van verschillende campagnes kwamen.
In dit rapport kunt je ook de gesplitste staafdiagramweergave gebruiken om nieuwe statistieken te zien, zoals welke apparaten je ontvangers gebruikten om op links in de e-mail te klikken. Lees meer over het lezen van het staafdiagram versus gesplitste weergave van het staafdiagram en hoe je een aangepast e-mail-klikrapport kunt bouwen in Marketing en SEO-rapporten van Wix Analyses.