Studio Editor: Over animaties

Leestijd 2 minuten
Het opnemen van onze animaties in je ontwerpen kan ze naar een hoger niveau tillen. De Studio Editor biedt 5 verschillende animatietypes, gebaseerd op wanneer je wilt dat ze verschijnen.
Laat animaties verschijnen wanneer bezoekers met de cursor over een element bewegen, klikken of langs een element scrollen. Je kunt ook een entree-animatie toevoegen, voor wanneer het element voor het eerst wordt geladen, of een animatie die continu in een lus herhaalt – allemaal zonder een enkele regel code.

Entree-animatie

Het toevoegen van een entree-animatie aan een element is een goede manier om de aandacht van bezoekers erop te vestigen. De animatie verschijnt wanneer het element voor het eerst in beeld komt, dus het springt meteen in het oog. Er zijn veel soorten om uit te kiezen en aan te passen aan de exacte behoeften van je klant.
Een voorbeeld van een entree-animatie die op een hele pagina wordt toegepast en tijdens het laden wordt onthuld

Aanwijs- en klikinteracties

Voeg coole effecten toe die verschijnen wanneer bezoekers een element aanwijzen of erop klikken. Je kunt elementen laten transformeren, verplaatsen of nieuwe inhoud laten onthullen bij het aanwijzen / klikken.
Kies uit een reeks vooraf ontworpen effecten of maak een aangepast effect met jouw exacte specificaties. Beheer de timing, volgorde en de soepelheid om alles samen te brengen en bekijk vervolgens een voorbeeld van het eindresultaat rechtstreeks vanuit de Editor.
Je kunt ook interacties tussen elementen creëren, zodat het aanwijzen of klikken op een element een ander animeert.
In het onderstaande voorbeeld worden de knop en de afbeelding verplaatst als je de alinea aanwijst.
GIF die laat zien hoe interacties eruitzien op een live website.

Scroll-animatie

Verhoog de betrokkenheid en creëer interessante effecten met scroll-gestuurde animaties. De voortgang van de animatie is direct gerelateerd aan de scroll-positie. Het gaat vooruit en achteruit terwijl bezoekers op en neer scrollen.
Je kunt ook interacties tussen elementen creëren, waardoor scrollen langs het ene element een ander element animeert.
In het onderstaande voorbeeld zorgt het scrollen van de titel ervoor dat de repeater groter wordt.
Een voorbeeld van een scroll-animatie op een live website

Loop-animatie

Creëer een gevoel van beweging in je ontwerp met animaties die in een doorgaande loop afspelen. Je kunt een loop-animatie toevoegen aan elk element dat je voor bezoekers wilt laten opvallen — sommige zijn subtieler en andere zijn echte aandachtstrekkers.
Een voorbeeld van een tekstmasker-element met een loop-animatie op een live website