Gegevens verwijderen uit een bestaand Google Merchant-account

Leestijd 2 minuten
Als je in het verleden een Google Merchant-account hebt aangemaakt, moet je de website die er momenteel aan gekoppeld is, inclusief alle productfeeds, verwijderen voordat je een account kunt aanmaken via Wix.
Dit is zelfs het geval als je vorige account is gekoppeld aan dezelfde Wix-website en producten opslaat die je nu wilt koppelen.
Let op:
Dit proces heeft tijdelijk invloed op de doorstroming van verkeer naar je website vanuit Google Shopping.

Om een website en feed uit een account verwijderen:

1. Log in op je Google Merchant-account.
  2. Klik in de bovenste balk op het Instellingen-pictogram
  3. Selecteer Bedrijfsgegevens.
  4. Klik bovenaan op het Website-tabblad.
  5. Verwijder het websiteadres en klik op Doorgaan.
    Tip: Als je niet op Doorgaan kunt klikken, voer dan een willekeurige URL in, zoals www.voorbeeld.nl] en klik op Doorgaan.
  6. Klik linksboven op het Pijl-pictogram.
  7. Klik op het Producten-tabblad en selecteer Feeds.
  8. Klik naast eventuele productfeeds op het Verwijderen-pictogram.