Over de prijzen voor print on demand en kant-en-klare producten

Leestijd 3 minuten
Wanneer je dropshipping-producten van Modalyst bekijkt op het Vind producten om te verkopen-tabblad op je dashboard , kun je een voorbeeld zien van hoeveel ze je kosten. Dit is alleen de productprijs, exclusief verzendkosten.
Verzending wordt automatisch toegevoegd aan de productprijs wanneer producten worden toegevoegd aan je Producten-tabblad.
Dit maakt het makkelijk voor je om gratis verzending aan te bieden zonder dat dit van invloed is op je winstmarge.
Screenshot van dropshipping-producten zoals ze worden weergegeven op het 'Vind producten om te verkopen'-tabblad op je dashboard

Prijs voor klanten

Wanneer een dropshipping-product aan je webshop wordt toegevoegd, krijgt het een adviesprijs. Dit is de prijs die je klant in je webshop ziet.
Screenshot van de pagina waarop je producten maakt of bewerkt, met de basisprijs van het product
Tip:
De opmaak is 1,6 (POD) of 1,67 (Ready-to-sell) keer de prijs die je voor het product betaalt.
Je kunt deze prijs wijzigen. Zorg ervoor dat je winst en marge in lijn blijven met je bedrijfsdoelen.
Screenshot van de pagina waarop je producten maakt of bewerkt, met het prijsgedeelte met de onderdelen voor winst en marges omlijnd

Kostprijs

De Kostprijs is de productprijs plus verzendkosten. Dit maakt het makkelijk voor je om gratis verzending aan te bieden zonder dat dit van invloed is op je winstmarge.
Screenshot van de pagina waarop je producten maakt of bewerkt, met het Prijzen-gedeelte met de kosten van goederen beschreven
Als een product productopties heeft, kunnen de varianten anders geprijsd zijn. In dit geval kun je de prijs van goederen bekijken en beheren door naast Varianten beheren in het product op Bewerken te klikken.
Screenshot van de pagina waarop je producten maakt of bewerkt, met het onderdeel 'Productopties beheren' met de 'Bewerken'-knop omlijnd
Daar kun je de prijzen per variant aanpassen en de kosten van goederen per variant bekijken.
Voor meer geavanceerd prijsbeheer, ga je naar het Modalyst-dashboard.

Prijsregels

Je kunt de standaard opmaak overschrijven en verzending opnemen in de productprijs door je eigen prijsregels te maken.
Tip:
Je kunt ook een regel maken om je prijzen een consistent einde te geven. Stel bijvoorbeeld in dat alle prijzen eindigen op 0,99 cent.
Om toegang te krijgen tot de prijsinstellingen, ga je naar Producten op het dashboard van je website, klik je op Meer acties en selecteer je de relevante optie.
Screenshot van de Meer acties-dropdown op het Producten-tabblad, met de opties voor de prijsregel beschreven
Lees meer over het maken van je eigen prijsregels:

Veelgestelde vragen

Klik op een vraag hieronder om meer te lezen.