Veelvoorkomende CSV-fouten oplossen

Leestijd 4 minuten
Bij het importeren van beoordelingen naar je Wix-webshop, kun je enkele foutmeldingen tegenkomen. Beoordelingen met fouten worden niet geïmporteerd of worden geïmporteerd maar niet weergegeven.
In dit artikel wordt uitgelegd hoe je deze fouten kunt oplossen, zodat al je beoordelingen kunnen worden geïmporteerd en weergegeven op je Wix-website.
In dit artikel lees je meer over:

Fouten met product-ID's corrigeren

De product_id-kolom in de template is waar je de unieke product-ID van je Wix-product in kunt voeren. Met dit veld kan Wix Reviews elke beoordeling koppelen aan het relevante product.
Als je beoordelingen hebt geëxporteerd die op een ander platform zijn weergegeven, hebben die producten hun eigen unieke product-ID.
Belangrijk:
  • Product-ID's van een ander platform koppelen de beoordeling niet aan het relevante Wix-product.
  • Je ontvangt geen foutmelding als je product-ID onjuist is.
  • Beoordelingen die niet aan een product zijn gekoppeld, worden niet weergegeven op je live website. Ze verschijnen alleen op het dashboard van je website.

Om de juiste product_id aan de template toe te voegen:

1. Open het templatebestand met de beoordelingen die je wilt importeren.
  2. Kies de eerste beoordeling waarvan je de product_id wilt toevoegen (bijvoorbeeld rij 2 in het bestand).
  3. Bepaal over welke van je webshopproducten de beoordeling ging (bijvoorbeeld het groene tapijt).
  4. Ga naar Producten op het dashboard van je website.
  5. Selecteer het product waarvan je het ID wilt vinden (bijvoorbeeld het groene tapijt).
  6. Bekijk de URL van het betreffende product.
  7. Kopieer de unieke product-ID voor dit product.
    Let op: De URL heeft twee lange reeksen cijfers en letters, gescheiden door koppeltekens. De 2e tekenreeks is het ID-nummer voor het product. Bijvoorbeeld het vetgedrukte gedeelte in de volgende URL:

https://manage.wix.com/dashboard/12345678-1234-1234-1234-123456789abc /store/products/product/89623b5a-f144-d515-dd1ca5d0f478?referralInfo=stores.....
  1. Plak de product-ID in de relevante rij en kolom in het templatebestand.
  2. Herhaal stap 2 - 8 voor elk product om de product-ID te vinden en toe te voegen.
  3. Sla het CVS-bestand op als je klaar bent.

Andere fouten corrigeren

Hieronder vind je een lijst met mogelijke foutmeldingen en hoe je deze kunt corrigeren.
Foutmelding
De fout begrijpen en corrigeren
De datumnotatie created_at kan niet worden herkend.
De indeling die je hebt gebruikt om de aanmaakdatum van de beoordeling in het templatebestand in te voeren, is onjuist.
Wijzig de datumnotatie op een van de volgende manieren:

mm/dd/jjjj (bijvoorbeeld: 12/20/2023)
jjjj-mm-dd (bijvoorbeeld: 2023-12-20)
Maand d, jjjj (bijvoorbeeld: Dec 20 2023)
jjjj-mm-dd uu:mm:ss (bijvoorbeeld: 2023-12-20 14:55:25)
Tip: De datum kan ook een tijdstempel bevatten (bijvoorbeeld: 2024-02-27 14:55:25)
De e-mailindeling voor customer_email wordt niet herkend.
De indeling van het e-mailadres van je klant is onjuist. Er staat bijvoorbeeld een spatie of het @-teken ontbreekt. Zorg ervoor dat de indeling ik@voorbeeld.com is.
Een verplicht veld customer_email ontbreekt.
Het e-mailadres van de klant ontbreekt. Dit is een verplicht veld.
Een waardering moet een geheel getal tussen 1 en 5 zijn.
Zorg ervoor dat de waardering een van de volgende is: 1, 2, 3, 4 of 5. Waarderingen zoals 4,5 zijn niet toegestaan.
Er ontbreekt een verplicht waardering-veld.
De beoordeling mist een cijferbeoordeling. Dit is een verplicht veld.
Maximale tekenlengte in kolomtitel overschreden.
Zorg ervoor dat de titel van de beoordeling niet langer is dan 3000 tekens.
Max. tekenlengte overschreden in de hoofdtekst van de kolom.
Zorg ervoor dat de hoofdtekst van de beoordeling niet meer dan 3000 tekens lang is.
Maximale tekenlengte overschreden in kolom store_reply.
Zorg ervoor dat het antwoord niet langer is dan 1000 tekens.
De datumnotatie voor store_replied_at wordt niet herkend.
De indeling die je hebt gebruikt om de antwoorddatum van de webshop in het templatebestand in te voeren, is onjuist.

Wijzig de datumnotatie op een van de volgende manieren: mm/dd/jjjj (bijvoorbeeld: 12/20/2023)
jjjj-mm-dd (bijvoorbeeld: 2023-12-20)
Maand d, jjjj (bijvoorbeeld: Dec 20 2023)
jjjj-mm-dd uu:mm:ss (bijvoorbeeld: 2023-12-20 14:55:25) Tip: De datum kan ook een tijdstempel bevatten (bijvoorbeeld: 2024-02-27 14:55:25)
Een verplicht veld product_id ontbreekt.
De beoordeling had geen product-ID. Lees meer over product-ID's.
De indeling voor review_image_url wordt niet herkend.
* Elke afbeelding moet zijn eigen URL hebben.
* Je moet afbeeldings-URL's scheiden met een puntkomma.
* Voeg geen spatie toe na de puntkomma
De indeling voor review_video_url wordt niet herkend.
* Je kunt slechts 1 video-URL per beoordeling uploaden.
* De indeling moet een URL zijn.
Dezelfde customer_email-waarde wordt meer dan eens in één kolom gebruikt.
Je hebt meer dan één beoordeling van dezelfde klant. Verwijder de extra beoordeling(en).
Dezelfde customer_email is meer dan eens gebruikt voor een enkel product_id
Je hebt meer dan één beoordeling voor hetzelfde product van dezelfde klant. Verwijder de extra beoordeling(en).
Kan deze rij niet parsen.
Een aantal fouten kan deze foutmelding veroorzaken.
* Komma's in de titel, hoofdtekst of webshopreactie van de beoordeling kunnen een foutmelding veroorzaken. Verwijder komma's uit deze rij om dit op te lossen. Je kunt ook aanhalingstekens rond de tekst plaatsen.
* Als je extra kolommen aan het templatebestand hebt toegevoegd, kunnen deze deze fout veroorzaken. Verwijder de extra kolommen.