Facebook-advertenties: Hoe iOS14 je campagnegegevens beïnvloedt

Leestijd 2 minuten
Ontdek hoe de iOS 14.5-update van Apple van invloed is op het bijhouden van gegevens en de meetgegevens van je Facebook-advertentiecampagne.

Over de iOS 14.5-update

De release van iOS 14 door Apple heeft gevolgen gehad voor de manier waarop Facebook conversiegebeurtenissen kan verwerken en ontvangen van tools zoals Facebook Pixel. Facebook Pixel houdt gebeurtenissen op je website bij, zoals weergaven per product, aankopen van een dienst, en meer. Facebook-advertenties gebruikt deze Pixel-gegevens om meetgegevens voor je advertentiecampagne te verzamelen.
De iOS14-update vereist nu dat elke app in de app store expliciet toestemming vraagt aan een gebruiker voordat deze zijn activiteiten online blijft volgen. Je kunt hier meer lezen over wat Apple bedoelt als ze het hebben over 'tracking'.

Hoe de beleidswijziging van invloed is op je campagnegegevens

Facebook-advertenties vertrouwt op Facebook Pixel om de bewegingen van bezoekers op je website te volgen. Als je doelgroep geen toestemming geeft voor tracking (selecteert Vraag app om niet te tracken), is Facebook-advertenties beperkt tot het type personalisatie en rapportage dat kan worden gedaan.
In wezen kan Facebook-advertenties geen aankopen traceren die aan jouw campagne zijn toegeschreven voor websitebezoekers die geen toestemming hebben gegeven voor datatracking. Dit resulteert in vertraagde rapportage, aangezien het bijwerken van campagnestatistieken nu tot 72 uur kan duren.
Na de iOS14-update door Apple heeft Facebook ook aankomende veranderingen aangekondigd in de manier waarop ze conversiegebeurtenissen zullen blijven volgen en verwerken. Hun oplossing laat adverteerders specifieke 'gebeurtenissen' kiezen die moeten worden bijgehouden.

Gebeurtenissen op Facebook begrijpen

Een gebeurtenis is een actie die op je website gebeurt en die door Facebook kan worden gevolgd. Enkele voorbeelden van voorgedefinieerde Facebook-gebeurtenissen voor zowel online winkels als boekingswebsites zijn:
  • Een klant voegt een artikel toe aan zijn of haar winkelwagentje (voor webshops)
  • Een klant start het afrekenproces
  • Een klant boekt een dienst of koopt iets op je website
  • Een klant voegt betaalgegevens toe voor een product of dienst
  • Een klant bekijkt een pagina op je website
Facebook-advertenties gebruikt deze gebeurtenissen om de bezoekers van je website en de interacties met je campagne te volgen en je van gegevens te voorzien. Na de release van iOS14 verandert Facebook de manier waarop gebeurtenissen worden bijgehouden om ervoor te zorgen dat je nog steeds de informatie krijgt die je nodig hebt.

Gebeurtenissen blijven volgen na de verandering van Facebook

Het nieuwe beleid van Facebook vereist twee belangrijke dingen om je campagne draaiende te houden:
  1. Zorg ervoor dat je domein geverifieerd is: Dit is een verplichte stap. Bij het opzetten van je account bij Facebook-advertenties via Wix hebben wij automatisch je domein voor je geverifieerd, je hoeft hier dus geen verdere actie te ondernemen.
  2. Kies welke gebeurtenissen Facebook moet volgen: Je moet de acht gebeurtenissen kiezen die zullen worden gebruikt voor het volgen van conversies. Als je geen gebeurtenissen selecteert wijst Facebook de gebeurtenissen automatisch toe. Lees hoe
Let op:
De Conversie-API (CAPI) van Facebook is ook onderhevig aan wijzigingen in iOS14. Het is geen oplossing om aan het nieuwe beleid te voldoen.