Een Stripe-account claimen

Leestijd 3 minuten
Als je automatisch verbonden was met Stripe bij het selecteren van een betaalmethode, moet je nog steeds je Stripe-account instellen voordat Stripe actief is bij het afrekenen en je je eerste betaling kunt ontvangen.
Belangrijk:
Je Stripe-account is onderhevig aan de van toepassing zijnde voorwaarden, het beleid en de kosten van Stripe.

Om je Stripe-account te claimen:

1. Ga naar Betalingen ontvangen op het dashboard van je website.
  2. Klik op Bekijk meer betaalmethoden.
  3. Klik op Zie opties naast Creditcard-/betaalkaartproviders van derden.
  4. Klik op Koppelen naast Stripe.
  5. Klik op Aanmelden.
  6. Vul het formulier als volgt in:
  • Land: Selecteer je land in het dropdownmenu.
  • Je product: Geef een korte beschrijving van het product dat je verkoopt of de dienst die je levert.
  • Accountgegevens: Vul je bedrijfsgegevens in:
    • Je bedrijfstype: selecteer het bedrijfstype in het dropdownmenu.
    • EIN (btw-nummer): Als je een btw-nummer hebt vul je dit hier in, anders laat je dit veld leeg.
    • Bedrijfsadres: Vul je bedrijfsadres in.
    • Je website: Voer de website-URL in (de URL moet geldig zijn). Stripe zal je website beoordelen en kan contact met je opnemen als ze vragen hebben.
  • Jij, als zakelijke vertegenwoordiger: Vul je persoonlijke gegevens in:
    • Volledige naam: Vul je volledige naam in (geen bijnamen of afkortingen).
    • Geboortedatum: Vul je geboortedatum in.
    • Burgerservicenummer (BSN): Voer de laatste 4 cijfers van je burgerservicenummer in. Je wordt op een later moment gevraagd om je volledige BSN in te voeren om je identiteit te bevestigen.
  • Details van creditcardafschrift (betaalbeschrijving): Voer de informatie in die op de creditcardafschriften van je klanten moet verschijnen:
    • Bedrijfsnaam: Voer je bedrijfsnaam in.
    • Telefoonnummer: Voer je zakelijke telefoonnummer in (het nummer waarop klanten contact met je kunnen opnemen).
  • Bankgegevens: Vul je bankgegevens in:
    • Bankrouteringsnummer: Voer je bankrouteringsnummer in. Dit zijn de eerste 9 nummers die zijn gevonden op een cheque die door je bank is uitgegeven.
    • Rekeningnummer: Voer je rekeningnummer in. Dit is de middelste set van 12 nummers die je vindt op een cheque die door je bank is uitgegeven.
    • Rekeningnummer bevestigen: Voer je rekeningnummer nogmaals in om het te bevestigen.
  • Wachtwoord: Maak een wachtwoord aan voor je Stripe-account.
7. Klik op Toegang tot dit account autoriseren.
Let op:
Bovenstaand formulier (stap 6) is ingevuld voor een Amerikaans bedrijf. Sommige velden kunnen verschillen, afhankelijk van je locatie.