E-mailmarketing: URL-links op de zwarte lijst in campagnes

Leestijd 1 minuten
Als je een foutmelding krijgt wanneer je probeert een URL aan je campagne toe te voegen, staat de URL waarschijnlijk op de zwarte lijst. URL's worden op de zwarte lijst gezet door grote ISP's zoals Google, YAHOO!, MSN en anti-spamorganisaties zoals Spamhaus, Barracuda en Spamcop, onder anderen.
Belangrijk:
Wix verzendt geen campagnes die URL's op de zwarte lijst bevatten, omdat deze de accounts of apparaten van ontvangers of de reputatie van Wix kunnen schaden, of er zelfs toe kunnen leiden dat ISP's alle e-mails van je e-mail- of IP-adressen blokkeren.
URL's op de zwarte lijst:
URL's geïdentificeerd als schadelijk of spam
  • De meest voorkomende redenen waarom URL's op de zwarte lijst staan, zijn de URL-links naar affiliate marketinglinks, de URL-links naar een bron met behulp van affiliate marketinglinks, de URL-links naar een bron met behulp van een affiliate marketingprogramma zoals Clickbank, of de URL is geïdentificeerd als proberend om spam of kwaadaardige add-ons te verspreiden.
Affiliatemarketing:
Linken naar de URL van iemand anders voor een commissie
  • Affiliate marketing druist in tegen het doel van e-mailmarketing, namelijk het promoten van je eigen bedrijf of ideeën.

Als je campagne een URL-fout bevat:

Controleer de URL die je aan je campagne toevoegt aan de hand van de volgende blacklist-checkers:

Als de URL op de zwarte lijst wordt weergegeven, kun je deze niet toevoegen aan je campagne.