Conversie-tracking verbeteren met Google Analytics

Leestijd 3 minuten
Verbeter je mogelijkheden voor het bijhouden van conversies en remarketing door aanvullende informatie, zoals aankoopwaarde, valuta en transactie-ID's, door te geven via Google Analytics. Je kunt een Universal Analytics-eigenschap of Google Analytics 4-eigenschap gebruiken om gebeurtenissen uit Google Analytics te importeren. Lees meer over de verschillen tussen beide
Belangrijk:
Door deze dienst te gebruiken kom je rechtstreeks in contact met een externe dienstenprovider. We raden je aan om het privacybeleid en de gebruiksvoorwaarden van de dienstenprovider zorgvuldig door te nemen voordat je dergelijke diensten van derden gebruikt. Je erkent dat wij niet aansprakelijk zijn voor enig verlies of schade die voortkomt uit je gebruik van dergelijke diensten, inclusief enige aansprakelijkheid die voortkomt uit het uitwisselen van persoonlijke gegevens tussen jou en derde partijen.
Let op:

Eerst moet je je Google Analytics-account en Google Ads-account koppelen. Volg de relevante stappen hieronder, afhankelijk van of je Google Analytics 4 of Universal Analytics wilt gebruiken:

Stap 2 | Een conversie creëren in Google Ads

Vervolgens moet je een conversie creëren in Google Ads en de gebeurtenissen die je wilt bijhouden uit Google Analytics importeren.

Om een conversie te creëren:

1. Ga naar je Google Ads-account
  2. Klik rechtsboven op Tools & Settings.
  3. Selecteer Conversions onder Measurement in het drop-down menu.
  4. Klik op Add conversion .
  5. Klik op Import.
  1. Selecteer Google Analytics (UA) of Google Analytics 4 properties (App of Web) afhankelijk van de linkmethode die je in stap 1 hierboven hebt gebruikt.
  1. Klik op Continue.
  2. Selecteer de analytics-gebeurtenissen die je wilt bijhouden.
  3. Klik op Import and continue
  4. Klik op Done.