CMS: Items uit een verzameling verwijderen

Leestijd 1 minuten
Je kunt wanneer je wilt een item uit je verzameling verwijderen. Als de inhoud zich zowel in de optionele Sandbox- als in de Live-verzameling bevindt, moet je het item op beide locaties verwijderen. Lees meer over de Sandbox.
Belangrijk:
Als je de optionele Sandbox hebt ingeschakeld, verwijdert het synchroniseren van je Sandbox-verzameling het item niet uit de Live-verzameling.
Let op:
Voordat je een item verwijdert, moet je ervoor zorgen dat er geen dynamische pagina's of verwijzingen in een andere verzameling aan zijn gekoppeld. Zodra het item wordt verwijderd, zullen deze links of verwijzingen worden verbroken.

Om een item te verwijderen:

1. Ga naar je CMS op het dashboard van je website.
  2. Klik op de verzameling.
  3. Schakel het selectievakje in naast het item dat je wilt verwijderen.
    Tip: Om meerdere items tegelijk te selecteren, selecteer je het eerste item dat je wilt verwijderen, houd je de Shift-toets op je toetsenbord ingedrukt en selecteer je het laatste item dat je wilt verwijderen.
  4. Klik op Verwijderen.
  5. Klik op Verwijderen om te bevestigen.
Een screenshot van een verzameling in de Content Manager met een item geselecteerd en de optie om te verwijderen gemarkeerd.