CMS: Inhoud tussen Sandbox- en Live-verzamelingen synchroniseren

Leestijd 2 minuten
Optionele Sandbox-verzamelingen verschillen van je Live-verzamelingen. Elk type verzameling kan een andere inhoud hebben.

Sandbox-verzamelingen zijn testverzamelingen die met je Editor worden gebruikt om je website te bouwen en te testen. Sandbox-verzamelingen kunnen worden gesynchroniseerd met Live verzamelingen om alle inhoud te kopiëren, maar alleen als je de Sandbox hebt ingeschakeld.

Live-verzamelingen geven inhoud weer waar je bezoekers mee kunnen communiceren. Voordat je synchroniseert, raden we je aan meer te weten te komen over de verschillen tussen Sandbox- en Live-verzamelingen.

Lees meer over de Sandbox.
Waarschuwing:
Het synchroniseren van inhoud tussen verzamelingen kan niet ongedaan worden gemaakt.
Een screenshot van een Sandbox-verzamelingweergave in Content Manager met de optie Inhoud synchroniseren gemarkeerd.

Om je optionele Sandbox en Live verzamelingen te synchroniseren:

1. Ga naar het CMS in je Editor:
    • Wix Editor: Klik links in de Editor op CMS.
    • Editor X: Klik bovenaan Editor X op CMS.
  2. Klik op Verzamelingen.
  3. Klik op de verzameling.
  4. Klik bovenaan op Sandbox synchroniseren naar Live.
  5. Selecteer het aantal items dat je wilt synchroniseren.
Een screenshot venster om inhoud te synchroniseren met de optie 'Alle items van Sandbox synchroniseren om live te gaan' geselecteerd.
  1. Klik op Synchroniseren.
  2. Klik op Doorgaan met synchroniseren.
    Let op: Live inhoud zal worden overschreven.

Bij het synchroniseren van je Sandbox-verzameling met je Live-verzameling:
  • Nieuwe items uit de Sandbox-verzameling worden toegevoegd aan de Live-verzameling.
  • Items worden toegevoegd of bijgewerkt in de live verzamelingen op basis van het ID-veld van het artikel.
  • Bijgewerkte items in de Sandbox-verzameling overschrijven dezelfde items in de Live-verzameling.
  • Als je een item uit Sandbox verwijdert en vervolgens je verzamelingen synchroniseert, wordt het item niet uit je Live inhoud verwijderd.