Betalingen die via andere betaalproviders gedaan zijn terugbetalen

Leestijd 1 minuten
Terugbetalingen voor bestellingen die via je betaalprovider zijn gedaan, kunnen niet vanuit het Wix-dashboard worden verwerkt. Je moet de terugbetaling voltooien via het dashboard van de provider en je bestelling bijwerken in het dashboard.

Om een terugbetaling uit te voeren:

1. Ga naar Bestellingen op het dashboard van je website.
  2. Selecteer de bestelling die je wilt terugbetalen.
  3. Klik rechtsboven op Meer acties.
  4. Selecteer Terugbetalen.
  5. Selecteer het selectievakje Bestelling markeren als terugbetaald.
  6. Vul het bedrag van de terugbetaling in.
    Belangrijk: Hiermee betaal je je klant niet terug. Het markeert de bestelling alleen als terugbetaald in je dashboard.
  7. Klik op Bevestigen en ga naar betaalprovider. . Hiermee wordt je naar de betreffende betaalprovider geleid (bijv. Square, 2Checkout, enz.).
  8. Voltooi de terugbetaling in het dashboard van de betaalprovider.

Nadat je een klant hebt terugbetaald, laat de betaalstatus op het Bestellingen-tabblad zien dat de bestelling is terugbetaald.
Let op:
  • Terugbetalingen kunnen onderhevig zijn aan verwerkingskosten die in rekening worden gebracht door de betaalverwerker.
  • Nadat je je klant gedeeltelijk hebt terugbetaald, kun je een andere terugbetaling doen voor een deel van of het gehele resterende bedrag.
  • Werk indien nodig je voorraad bij na het terugbetalen van een bestelling.