Cookies och din Wix-hemsida

Cookies är små datafiler som lagras i en hemsidebesökares webbläsare. De används vanligtvis för att spåra inställningarna som användaren har valt samt vilka åtgärder de har gjort på en hemsida.
I enlighet med dataskyddsbestämmelser måste du informera besökare om att du använder cookies på din hemsida. Detta kan du göra genom att lägga till ett avsnitt om din hemsidas cookies i din sekretesspolicy. Säkerställ att du anger information om vilka typer av cookies som din hemsida använder. Läs mer om att skapa en sekretesspolicy.
Du kan också använda Wix sekretesscenter för att lägga till en cookie-banner på din hemsida. Då ger du hemsidebesökare möjligheten att acceptera eller neka cookies som inte är nödvändiga på din sida.
Wix använder cookies av viktiga skäl, såsom:
  • För att ge dina besökare och kunder en fantastisk upplevelse.
  • För att identifiera dina registrerade medlemmar (användare som registrerat sig på din hemsida).
  • För att övervaka och analysera prestanda, drift och effektivitet på Wix plattform.
  • För att säkerställa att vår plattform är säker att använda.

Typer av cookies

Generellt sett så är de cookies som initialt används på din Wix-hemsida kategoriserade som nödvändiga cookies. Men med tanke på att vår plattform ger dig möjligheten att lägga till flera komponenter, koder, tredjepartsappar och mer, så kan din hemsida innehålla andra typer av cookies som kan kräva specifika inställningar.
Kolla in tabellen nedan för att se vilka cookies vi använder på Wix-hemsidor:
Cookie-namn
Syfte
Längd
Cookie-typ
XSRF-TOKEN
Används av säkerhetsskäl
Session
Grundläggande
hs
Används av säkerhetsskäl
Session
Grundläggande
svSession
Används i samband med användarinloggning
2 år
Grundläggande
SSR-caching
Används för att indikera systemet som hemsidan renderades från
1 minut
Grundläggande
_wixCIDX
Används för systemövervakning/felsökning
3 månader
Grundläggande
_wix_browser_sess
Används för systemövervakning/felsökning
session
Grundläggande
consent-policy
Används för parametrar för cookie-bannern
12 månader
Grundläggande
smSession
Används för att identifiera inloggade sidmedlemmar
Session
Grundläggande
TS*
Används av säkerhets- och antibedrägeriskäl
Session
Grundläggande
bSession
Används för mätningar av systemeffektivitet
30 minuter
Grundläggande
fedops.logger.sessionId
Används för stabilitets-/effektivitetsskäl
12 månader
Grundläggande
wixLanguage
Används på flerspråkiga hemsidor för att spara användarens språkinställningar
12 månader
Funktionell
Viktigt:
Din hemsida kan använda cookies som inte är listade i tabellen ovan. Om du t.ex. använder någon av Wix företagslösningar (Wix Stores, Wix Restaurants, Wix Bookings, etc.), tredjepartsappar eller tredjepartsintegrationer (t.ex. Google Analytics, Facebook Ads). Dessa appar och integrationer kan placera ytterligare cookies på din hemsida.

Kolla dina cookies

Du kan kolla vilka cookies som används för varje företagslösning, tredjepartsapp eller tredjepartsintegration med Chromes inbyggda cookie-vy. När du är i inkognitoläget, klicka på ikonen Säkert  bredvid URL-fältet och välj Cookies.
Tips:
Säkerställ att du visar sidan i inkognitoläget så att webbläsaren inte upptäcker irrelevanta cookies.

Informera dina besökare om cookies

Lagar och föreskrifter om datasekretess kan kräva att du informerar dina besökare om att du använder cookies. Detta kan du göra genom att lägga till en cookie-banner på din hemsida.
När du informerar dina besökare om cookies rekommenderar vi att du hänvisar dem till bra informationskällor som All About Cookies. Dina besökare ska kunna se vilka cookies som används och hur de hanterar dem.
Viktigt:
Informationen som anges här utgör inte juridiska råd och bör inte användas som sådan. Specifika krav gällande cookies kan variera mellan länder och/eller jurisdiktioner i enlighet med lokala lagar och uppmaningar från dataskyddsmyndigheter. I enlighet med vad som står i våra Användarvillkor är det ditt ansvar att säkerställa att Wix-tjänsterna är tillåtna och att de följer dina lokala lagar.

Vi rekommenderar starkt att du får juridisk rådgivning för att förstå vilka krav som gäller specifikt för din jurisdiktion för att säkerställa överensstämmelse.