Informasjonskapsler og ditt Wix-nettsted

Informasjonskapsler er små datafiler som lagres i nettleseren til besøkende. Vanligvis brukes de til å holde orden på innstillinger brukeren har valgt og hvilke handlinger de har utført på nettstedet.
I samsvar med personvernforskriftene må du informere besøkende om at du bruker informasjonskapsler på nettstedet ditt. Dette kan du gjøre ved å legge til en seksjon i personvernerklæringen som omhandler nettstedets bruk av informasjonskapsler. Sørg for å inkludere informasjon om de forskjellige typene informasjonskapsler som du bruker på nettstedet. Lær mer om hvordan du lager en personvernerklæring.
Du kan også bruke Wix Privacy Center for å legge til et informasjonsbanner på nettstedet ditt. Dette gir besøkende muligheten til å akseptere eller avslå ikke-essensielle informasjonskapsler på nettstedet ditt.
Wix bruker informasjonskapsler av viktige årsaker, for eksempel:
  • For å gi deg og dine besøkende en god opplevelse.
  • For å identifisere registrerte medlemmer (brukere som har registrert seg på nettstedet ditt).
  • For å overvåke og analysere ytelse, drift og effektiviteten av Wix sin plattform.
  • For å sikre at plattformen vår er trygg og sikker å bruke.

Forskjellige typer informasjonskapsler

På generelt grunnlag kan informasjonskapslene som opprinnelig er plassert på nettstedet ditt kategoriseres som essensielle. Allikevel er det slik at fordi vår plattform gir deg muligheten til å legge til flere komponenter, koder, tredjeparts applikasjoner og så videre, kan nettstedet ditt inneholde andre typer informasjonskapsler som kan kreve spesifikke innstillinger.
Ta en titt på tabellen nedenfor for å se hvilke informasjonskapsler vi plasserer på Wix-nettsteder:
Informasjonskapsel navn
Formål
Varighet
Informasjonskapsel type
XSRF-TOKEN
Brukes av sikkerhetsmessige årsaker
Økt
Essensielt
hs
Brukes av sikkerhetsmessige årsaker
Økt
Essensielt
svSession
Brukes i forbindelse med brukerpålogging
To år
Essensielt
SSR-caching
Brukes for å vise hvilket system nettstedet ble gjengitt fra
1 minutt
Essensielt
_wixCIDX
Brukes til systemovervåking/feilsøking
Tre måneder
Essensielt
_wix_browser_sess
Brukes til systemovervåking/feilsøking
økt
Essensielt
consent-policy
Brukes til å angi parametere til informasjonskapselbanner
Tolv måneder
Essensielt
smSession
Brukes for å identifisere påloggede nettstedmedlemmer
Økt
Essensielt
TS*
Brukes for sikkerhet- og antisvindel-årsaker
Økt
Essensielt
bSession
Brukes for å måle systemets effektivitet
30 minutter
Essensielt
fedops.logger.sessionId
Brukes til å måle stabilitet/effektivitet
Tolv måneder
Essensielt
wixLanguage
Brukes på flerspråklige nettsteder for å lagre brukerens språkpreferanser
Tolv måneder
Funksjonell
Viktig:
Nettstedet ditt kan bruke informasjonskapsler som ikke er nevnt i tabellen ovenfor. For eksempel, hvis du bruker en av Wix sine forretningsløsninger (Wix Stores, Wix Restaurants, Wix Bookings og så videre), tredjeparts applikasjoner eller tredjeparts integrasjoner (for eksempel Google Analytics, Facebook-annonser). Disse applikasjonene og integrasjonene kan plassere ytterligere informasjonskapsler på nettstedet ditt.

Sjekk informasjonskapslene dine

Du kan sjekke hvilke informasjonskapsler som brukes på hver forretningsløsning, tredjeparts app eller tredjeparts integrasjon ved å bruke Chromes innebygde informasjonskapsling visning. I inkognitomodus, trykk på Vis nettstedinformasjon-ikonet   ved siden av adresselinjen og velg Informasjonskapsler.
Tips:
Sørg for at du ser besøker nettstedet ditt i inkognitomodus slik at nettleseren ikke oppdager irrelevante informasjonskapsler.

Informer besøkende om informasjonskapsler

Personvernlover og reguleringer kan kreve at du informerer nettstedsbesøkende om at du bruker informasjonskapsler. Dette kan du gjøre ved å legge til et informasjonskapselbanner på nettstedet ditt.
Når du informerer besøkende om informasjonskapsler, anbefaler vi at du henviser dem til gode informasjonskilder som for eksempel All About Cookies. Besøkende bør kunne se hvilke informasjonskapsler som brukes og hvordan disse kan administreres.
Viktig:
Informasjonen du finner her er ikke juridiske råd og bør ikke brukes som dette. Spesifikke krav til informasjonskapsler kan variere mellom stater og/eller jurisdiksjoner, i samsvar med lokale lover og datamyndighetenes synspunkter. Som beskrevet i våre bruksvilkår er det ditt ansvar å sørge for at Wix sine tjenester er tillatte og overholder lokale lover.

Vi anbefaler sterkt at du søker juridisk rådgivning for å finne ut av hvilke krav som gjelder spesifikt for ditt område for å sørge for at du overholder lover og regler.

Hjalp dette?