Wix Studio: Over de Studio Editor

Leestijd 5 minuten
Maak kennis met onze nieuwe Studio Editor, het ultieme platform op maat voor professionals om moeiteloos websites voor klanten te maken. Met de intuïtieve interface ervaar je naadloze bewerking en volledige pixelcontrole, zodat elk detail voldoet aan jouw visie.
Benut de kracht van AI-responsiviteit om websites te ontwerpen die op elk scherm en apparaat boeien en elke keer weer een ongelooflijke gebruikerservaring bieden.

Bouw responsieve websites voor je klanten

De Studio Editor biedt een reeks praktische hulpmiddelen om ervoor te zorgen dat je websites er op alle schermen fantastisch uitzien. Dit betekent dat je je kunt concentreren op het ontwerp en minder tijd kwijt bent aan het vinden van de juiste maateenheden voor elk element.
Ontwerp een element zoals je wilt dat het eruitziet op desktop en kies vervolgens responsief gedrag dat aan jouw behoeften voldoet. Het responsieve gedrag zorgt ervoor dat het zich automatisch aanpast aan verschillende breekpunten.
Nauwkeurigere controle nodig?
Gebruik geavanceerde, responsieve afmetingen om de grootte en positie van elementen op elk breekpunt te wijzigen.
Een voorbeeld van het beschikbare responsieve gedrag voor een element in het Inspector-paneel
Om het proces nog sneller te maken, kun je responsieve Indeling-tools gebruiken om gerelateerde elementen te groeperen, op basis van een CSS-raster of flexbox. Bijvoorbeeld, rasters houden elementen in hun respectievelijke cellen, terwijl het stapelen van elementen hun verticale of horizontale volgorde behoudt.
Een GIF die laat zien hoe je rasterlijnen op het canvas sleept om gemakkelijk kolommen of rijen toe te voegen
Hergebruik je ontwerpen voor ultieme efficiëntie:
Maak je eigen aangepaste assets, zoals ontworpen onderdelen en websitetemplates, om op te slaan, te delen en opnieuw te gebruiken op andere websites.
Een screenshot die laat zien hoe je een ontworpen element als asset in een bibliotheek kunt opslaan

Werk in realtime samen aan websites

De Studio Editor is een realtime samenwerkingsplatform waarmee teams tegelijkertijd aan dezelfde website kunnen werken. Je kunt de indeling, het ontwerp en de inhoud van pagina's of elementen bewerken zonder de acties van anderen te overschrijven.
Een screenshot met drie avatars bovenaan de Editor, wat betekent dat drie mensen tegelijkertijd aan dezelfde website werken
Wijzigingen van andere gebruikers verschijnen binnen enkele seconden in je Editor. Dit minimaliseert conflicten en stelt je in staat om efficiënt te werken met zowel teamleden als klanten.
Een screenshot van een ander teamlid dat een element selecteert en hoe het eruit ziet in je Editor
Je kunt problemen die klanten of teamleden hebben gemeld ook rechtstreeks op het canvas oplossen. Gebruik het Opmerkingen-paneel om alle communicatie met betrekking tot een website te beheren, zonder de Editor te verlaten. Dit is een geweldige plek voor het team en je klanten om feedback te delen en problemen samen aan te pakken.

Voorbeeld van een klant die een opmerking maakt op een pagina die het websiteteam moet oplossen

Breng je ontwerpen tot leven met animaties

Het opnemen van onze animaties in je ontwerpen kan ze naar een hoger niveau tillen. De Studio Editor biedt 5 verschillende animatietypes, gebaseerd op het moment waarop je ze wilt laten verschijnen.
Je kunt animaties laten verschijnen wanneer bezoekers een element aanwijzen, erop klikken of er voorbij scrollen. Je kunt ook een Entree-animatie toevoegen (voor wanneer het element voor het eerst wordt geladen), of een animatie die continu in een loop herhaald wordt. Er is geen bezoekersinteractie voor nodig.
Voorbeeld van een live website met animaties toegepast op meerdere elementen

Maak gebruik van de kracht van AI

AI is niet alleen een modewoord – de Studio Editor biedt een reeks door AI aangedreven mogelijkheden die het maken van websites veel sneller maken.

Genereer responsieve indelingen

Maak je pagina's of onderdelen met één klik op de knop responsief. Onze AI-tool analyseert de huidige indeling en plaatst vervolgens een responsieve structuur waardoor deze er ideaal uitziet. Dit betekent dat je niet elk breekpunt hoeft te controleren en tijd hoeft te besteden aan het oplossen van ontwerpproblemen.
Voorbeeld van een voorbeeld dat je ziet nadat de responsieve AI-tool een indeling heeft gegenereerd

Genereer tekst

Onze AI Text Creator brengt OpenAI's ChatGPT rechtstreeks naar de Editor. Voer een paar gegevens in om de prompt te maken en gepersonaliseerde inhoudssuggesties voor je project te krijgen. Dit helpt je tijd te besparen tijdens het schrijfproces zonder afbreuk te doen aan de kwaliteit.
Een GIF die laat zien hoe je een AI-tekstsuggestie kunt toepassen op een alinea op het canvas

Genereer afbeeldingen

Heb je unieke afbeeldingen nodig die nergens anders verschijnen? Beschrijf de afbeelding die je wilt en ontvang meerdere suggesties voor gebruik op de website. Er zijn veel stijlen om uit te kiezen — illustratie, 3D, pakketfoto, foto en vele andere — zodat de resultaten precies kunnen overeenkomen met wat je zoekt.
Een screenshot van de AI Image Creator en vier afbeeldingsvariaties op basis van een prompt.

Beheer grote hoeveelheden inhoud in een CMS zonder code

Met ons CMS (Content Managing System) kun je enorme hoeveelheden inhoud opslaan, dynamische paginatemplates maken en gegevensinvoer van bezoekers accepteren. Na de oplevering kunnen je klanten het CMS gebruiken om inhoud bij te werken en toe te voegen zonder je ontwerp te beïnvloeden.
Een screenshot met de datasetkoppelingen in een repeater.

Voeg je eigen CSS-code toe

Het toevoegen van CSS aan je elementen opent een geheel nieuwe reeks stylingmogelijkheden. Hiermee kun je unieke ontwerpen en animaties maken en tegelijkertijd de responsiviteit maximaliseren.
Selecteer een element op het canvas en kies vervolgens een van de globale klassen om aan de slag te gaan. Kun je degene die je wilt niet vinden? Je kunt je eigen aangepaste lessen aan de code toevoegen.
Voorbeeld van een globale CSS-pagina in de Editor, die een knop selecteert en de beschikbare CSS-klassen toont