Wix Studio: Maandelijkse analyserapporten naar je klanten sturen

Leestijd 4 minuten
Met Wix Studio kun je je klanten maandelijks gepersonaliseerde e-mailrapporten sturen met hun website-analyses, inzichten en tips. Je klanten zullen het op prijs stellen om de rapporten te ontvangen en hun inzichten onafhankelijk te verkennen. Met deze krachtige tool kun je ook regelmatig met je klanten communiceren, je diensten uitbreiden en je bedrijfswaarde verhogen.
Het beste deel? Zodra je het hebt ingesteld, hoef je geen vinger meer uit te steken. De rapporten worden automatisch gegenereerd met relevante gegevens voor je klanten met je logo.
In dit artikel lees je meer over:

Klantrapporten versturen

Selecteer naar welke klanten je het rapport wilt sturen. Ze ontvangen dan één keer per maand een aangepast rapport dat automatisch wordt gevuld met gegevens die relevant zijn voor hun website. Als de website van een klant bijvoorbeeld een webshop en een blog heeft, bevat het rapport automatisch inzichtgedeelten daarvoor.
Je kunt voorbeelden van de rapporten voor de verschillende soorten websites bekijken voordat je ze verstuurt.
Belangrijk:
  • Alleen websites met een Premiumpakket komen in aanmerking voor dit rapport
  • Rapporten worden aan het begin van elke maand naar de websites verzonden die ten minste 30 maandelijkse sessies hebben gehad.

Om te kiezen naar welke klanten je het rapport wilt sturen:

1. Ga naar Klantrapporten in je Wix Studio-werkruimte.
  2. Klik op Aan de slag.
  3. (Optioneel) Klik op een websitetype om een voorbeeld te bekijken, bijvoorbeeld webshops, boekingen.
  4. Klik op Volgende.
  5. Klik naast de websites waarvoor je het rapport wilt genereren op Toevoegen en selecteer vervolgens de specifieke contact(en) die je het rapport wilt ontvangen.
  6. Klik op Toepassen.
  7. Klik op Volgende.
  8. Klik op Klaar.

Het rapporttemplate aanpassen

Pas het uiterlijk en de berichtgeving van je rapporten aan zodat ze perfect aansluiten bij de behoeften van je bedrijf en je klant. Met slechts een paar klikken kun je je merkkleuren toevoegen, een indrukwekkende openings- of slotboodschap creëren en de tekst aanpassen aan je voorkeuren. Deze wijzigingen worden toegepast op al je klantrapporten.
Belangrijk:
Bewerk de dynamische waarden in de template niet. Ze verschijnen als tijdelijke aanduidingen, maar geven de relevante informatie aan elke ontvanger weer op basis van hun gegevens.

Om de template te bewerken:

1. Ga naar Klantrapporten in je Wix Studio-werkruimte.
  2. Klik op E-mailtemplate bewerken.
  3. Klik onder Creëer een e-mail op Bewerken.
  1. Pas de e-mailtemplate aan.
  2. Klik op Opslaan en doorgaan.
  3. Klik op Opslaan.

Veelgestelde vragen

Klik op een vraag hieronder om meer te lezen over het verzenden van klantrapporten.