Wix Stores: Afhalen in de winkel instellen als bezorgoptie

Leestijd 5 minuten
Laat klanten hun bestellingen rechtstreeks in je winkel, magazijn of huis afhalen. Je kunt afhalen aanbieden als de enige bezorgoptie of het instellen naast verzending en lokale bezorging.
Tips:

Stap 1 | Maak of selecteer een regio

Maak om te beginnen de regio waarop de regel voor afhalen van toepassing is. Als je de regio al hebt aangemaakt, selecteer je deze gewoon en ga je verder met stap 2. Houd er rekening mee dat een regio uit een of meer landen kan bestaan. Het kan ook bestaan uit een of meer regio's binnen een land.
Belangrijk:
Als er geen regel is voor een regio, kunnen klanten uit die regio geen winkelaankopen doen.

Om een regio aan te maken of te selecteren:

1. Ga naar Verzenden op het dashboard van je website.
  2. Selecteer een optie:
    • Bewerk een standaardregel: Klik op de regio die je wilt instellen.
    • Creëer een nieuwe regel:
      1. Klik op Regio toevoegen.
      2. Klik op + Bestemming toevoegen, typ een landnaam en selecteer deze.
  3. (Optioneel) Selecteer specifieke regio('s) binnen een land (niet alle landen hebben lokale regio's):
    1. Klik op Bewerken naast het regionummer.

2. Schakel de selectievakjes uit naast de regio's of staten waarop je de regel niet wilt toepassen en klik op Klaar.
  4. (Optioneel) Klik op de titel (bijvoorbeeld Regio 2) en hernoem deze (bijvoorbeeld Engeland en Schotland).
  5. Klik op Opslaan of ga direct door naar de volgende stap.
Tip:
Op dit punt kun je eventuele verzend- of lokale bezorgregels toevoegen die je nodig hebt voordat je afhalen in de winkel instelt.

Stap 2 | Stel afhalen in de winkel in

Nu je een regio hebt (bijvoorbeeld NEderland) en eventuele andere leveringsopties hebt ingesteld die je aanbiedt (bijvoorbeeld € 5,– vast tarief voor bezorging in de Nederland), kun je doorgaan en een afhaaloptie instellen vanaf een of meer locaties (bijvoorbeeld je magazijn in Rotterdam).

Om een afhaaloptie te creëren:

1. Ga naar Verzenden op het dashboard van je website.
  2. Selecteer de relevante regio.
  3. Klik op + Afhalen toevoegen.
  1. Voer de naam van het afhaalpunt in.
    Tip: De naam die je invoert, verschijnt in de besteloverzichten op de winkelwagen- en betaalpagina's.
  2. Voer het adres in waar klanten hun bestelling kunnen afhalen.
  3. (Optioneel) Voer een tijd in in het veld Wanneer kan de bestelling worden afgehaald? (bijvoorbeeld:tot 24 uur).
  4. Voer instructies voor je klanten in het Afhaalinstructies-veld in.
    Tip: De informatie wordt weergegeven op de betaalpagina, bedankpagina en de bevestigingsmail van de bestelling.
  5. Klik op Locatie toevoegen.
  6. (Optioneel) Klik op Nog een locatie toevoegen en volg stappen 4 tot en met 8 om een extra afhaaladres toe te voegen.

Veelgestelde vragen

Wil je meer weten?
Bekijk de volledige Wix Learn-cursus over het beginnen met Wix eCommerce. Ga naar de vierde video voor meer informatie over het instellen van verzending.