Wix Stores: Een coupon maken met een minimum bestelbedrag

Leestijd 2 minuten
Maak een coupon voor je webshop die kan worden gebruikt wanneer het subtotaal van een klant een bepaald bedrag overschrijdt. Als je bijvoorbeeld het minimumsubtotaal instelt op €10, kan je klant de coupon gebruiken bij een besteding van €10 of meer.
Let op:
  • Deze optie is beschikbaar voor €-kortingscoupons, %-kortingscoupons en coupons voor gratis verzending.
  • Zorg ervoor dat het veld met de promotiecode zichtbaar is op de winkelwagenpagina, zodat klanten coupons kunnen inwisselen. Lees meer
  • Couponcodes zijn niet hoofdlettergevoelig.
  • Wanneer een coupon wordt gebruikt om een productabonnement te kopen, wordt de korting elke betalingscyclus toegepast. Wanneer een klant bijvoorbeeld een abonnement van 12 maanden koopt voor €100/maand met een coupon voor 10% korting, betaalt de klant een jaar lang elke maand €90.
  • Wanneer een coupon wordt toegepast op een bestelling die is gekocht met de handmatige betaalmethode, wordt het aantal beschikbare coupons bijgewerkt wanneer de bestelling wordt gemarkeerd als betaald.

Om een coupon te maken met een minimum orderbedrag:

1. Ga naar het Coupons-tabblad op het dashboard van je website.
  2. Klik op +Nieuwe coupon.
  3. Selecteer een coupontype:
    • € korting
    • % korting
    • Gratis verzending
  4. Voer de couponcode in het Couponcode-veld in.
    Let op: Dit is de code die klanten moeten invoeren tijdens het afrekenen om de korting te krijgen.
  5. Voer de naam van de coupon in het Naam-veld in.
    Let op: Deze naam verschijnt op het Coupons-tabblad en op de winkelwagenpagina.
  6. Voer de coupongegevens in (afhankelijk van het type coupon dat je in stap 3 hebt geselecteerd. Er zijn geen coupongegevens voor coupons voor gratis verzending).
  7. Klik op het Toepassen op-dropdownmenu en selecteer Minimaal subtotaal bestelling.
  8. Voer het minimumbedrag in het Minimum subtotaal-veld in.
  9. Stel de geldigheid van de coupon in het Geldig tussen-veld in:
    1. Vul de startdatum van de coupon in.
    2. Voer de einddatum van de coupon in of schakel Geen einddatum in.
  10. (Optioneel) Selecteer het selectievakje naast een limiet voor coupongebruik:
    • Stel een limiet voor deze coupon in: Voer het aantal keren in dat de coupon in totaal kan worden gebruikt (elke aankoop door een klant of door verschillende klanten wordt geteld).
    • Maximaal één gebruik per klant: Als een klant de coupon een tweede keer probeert te gebruiken, werkt deze niet.
  11. Klik op Coupon maken.
Coupons delen:
  • Ga naar het E-mailmarketing-tabblad om een e-mailcampagne met een coupon te verzenden. Lees meer
  • Stuur automatisch coupons per e-mail naar klanten die een actie uitvoeren. Lees meer