Wix Stores: Digitale producten leveren

Leestijd 2 minuten
Digitale producten zijn downloadbare bestanden zoals muziekbestanden, illustraties, afbeeldingen of e-boeken.
Belangrijk:
Belastingregels voor digitale goederen verschillen per locatie. Neem contact op met je lokale belastingdienst om te zien welke belastingen van toepassing zijn.

Lees meer over:

Digitale bestanden leveren

Als je een digitaal product verkoopt, wordt het bestand aan je klant geleverd zodra de betaling ontvangen is.
  • Onmiddellijke betaling ontvangen: Zodra je online betaling ontvangt (bijv. creditcard, PayPal, enz.), wordt een bevestigingsmail met een downloadlink naar de klant gestuurd. De link verschijnt ook op de bedankpagina.
  • Vertraagde betaling: Wanneer de betaling niet onmiddellijk aankomt (bijv. handmatige betaling of echeck), is een downloadlink niet opgenomen in de bevestigingsmail. Nadat je de betaling hebt ontvangen en de bestelling handmatig als betaald hebt gemarkeerd, wordt er een tweede e-mail naar je klant gestuurd met de downloadlink.

Verkoop met zowel digitale als fysieke producten:
Een verkoop die digitale en fysieke producten omvat, wordt pas als voltooid gemarkeerd nadat de fysieke producten zijn verzonden.

Digitale bestanden opnieuw verzenden

De downloadlink die naar klanten wordt verzonden is dertig dagen actief. Daarna werkt deze niet meer. Je kunt op elk moment een bestand opnieuw naar je klant sturen.

Om een digitaal bestand opnieuw te verzenden:

1. Ga naar het Bestellingen-tabblad op het dashboard van je website.
  2. Klik om de betreffende bestelling te selecteren.
  3. Klik op het Meer weergeven-pictogram.
  4. Klik op Downloadlink opnieuw versturen.