Cadeaubonnen aanbieden met de Gifted-app

Belangrijk:
Dit artikel heeft betrekking op cadeaubonnen die via de Gifted-app worden verstrekt.Wix biedt nu een eigen cadeaubonoplossing
Verhoog de verkoop van Wix Stores en geef je merk een boost door digitale cadeaubonnen te verkopen. Je kunt het bedrag van de cadeaubon instellen of je klanten de waarde laten bepalen.
Belangrijk:
  • Cadeaubonnen worden aangeboden via de externe Gifted-app, die alleen beschikbaar is in het Engels. De app is gratis toe te voegen. Per gekochte cadeaubon betaal je een commissie.
  • Het gebruik van cadeaubonnen is onderworpen aan lokale wetten. Zorg ervoor dat je de plaatselijke voorschriften volgt.
  • Als je nog geen verkopen hebt gedaan, kun je de valuta van de cadeaubon bijwerken op het Settings-tabblad van het Gifted-dashboard.

Hoe klanten cadeaubonnen kopen

Klanten die je winkel bezoeken, kunnen de cadeaubonnen die je aanbiedt bekijken op de cadeaubonpagina van je website. Na het selecteren van een bon, het invoeren van de gegevens van de ontvanger en het instellen wanneer de bon moet worden verzonden, betalen klanten rechtstreeks aan Gifted om de aankoop te voltooien.
Zodra de bon is ontvangen, ontvangt de afzender een e-mail met de mededeling dat de cadeaubon is afgeleverd (tenzij ze deze voor zichzelf hebben gekocht).

Hoe cadeaubonnen worden ingewisseld

Wanneer de tijd daar is, krijgt de ontvanger van de cadeaubon een melding per e-mail, sms of via WhatsApp - afhankelijk van de methode die de afzender heeft gekozen. De afzender heeft ook de mogelijkheid om de cadeaubon uit te printen en offline af te leveren.
Als de ontvanger per e-mail op de hoogte wordt gesteld, komt het bericht binnen met de onderwerpregel 'Anne, je hebt een cadeaubon van David ontvangen!'(met de bijbehorende namen). Door op 'Cadeaubon openen' te klikken link, hebben ze toegang tot de code en kunnen ze hun saldo zien.
Om de bon in te wisselen, gaat de ontvanger naar je winkel om items te kopen. Tijdens het afrekenen voeren ze hun unieke cadeauboncode in.
Wat als de verkoop meer waard is dan de cadeaubon?
Klanten moeten de resterende kosten betalen via je normale betaalmethoden.

Bekijk de verkochte cadeaubonnen op het dashboard van je website.

Wanneer een klant een cadeaubon koopt, wordt de aankoop weergegeven op het Bestellingen-tabblad. De verkoop is gemarkeerd als 'Betaald' en 'Afgehandeld'.
Tip:
Je kunt op de Gifted-knop klikken om toegang te krijgen tot het Gifted-dashboard. Daar vind je op het Sales Report-tabblad meer gedetailleerde informatie over de aankoop.
Als een shopper later met de cadeaubon betaalt, zie je die bestelling op het Bestellingen-tabblad. Deze bestelling moet worden uitgevoerd zoals elke gewone bestelling.
Let op:
  • Voor het bijhouden van de omzet wordt de eerste aankoop van een cadeaubon berekend. Later, wanneer de bon wordt ingewisseld, wordt de verkoop niet opgenomen in je omzet, zodat dezelfde omzet niet dubbel worden geteld. Met andere woorden, als je in januari een kaart van €100,— verkoopt, telt dit als omzet voor januari. Als diezelfde bon in juni wordt ingewisseld, telt deze niet mee voor de omzet in juni.
  • Raadpleeg voor boekhoudgegevens de informatie in het Gifted-dashboard.

Cadeaubonnen toevoegen en instellen

Voeg eerst de Gifted-app toe en maak een account aan. Vervolgens kun je je cadeaubonnen instellen en ze naar behoefte personaliseren.

Om cadeaubonnen toe te voegen en in te stellen:

1. Ga naar de Appmarkt in je Editor:
    • Wix Editor: Klik links in de Editor op het Appmarkt-pictogram.
    • Editor X: Klik bovenaan de Editor op het Apps-pictogram.
  2. Begin met het typen van 'Gifted' in de zoekbalk en selecteer de app uit de resultaten.
  3. Klik op Toevoegen aan website.
  4. Klik op Akkoord en toevoegen.
    Let op: Dit voegt een Cadeaubon-pagina toe aan je website, die pas zichtbaar is voor bezoekers als je deze publiceert.
  5. Meld je aan of log in op je Gifted-account.
  6. (In je Gifted-dashboard) Klik op Customize your gift card en kies wat je vervolgens wilt doen:
7. Ga terug naar je Editor en publiceer je website.
Belangrijk:
Als je besluit om in de toekomst te stoppen met het verkopen van cadeaubonnen, verwijder de Gifted-app dan niet en schakel Let customers pay with a gift card at checkout niet uit. Deze acties voorkomen dat cadeaubonhouders hun aankopen kunnen verzilveren.