Wix Stores: Bestellingen per e-mail verzenden naar verwerkers

Leestijd 4 minuten
Naarmate je bedrijf groeit, heb je mogelijk andere verwerkingsdiensten nodig om een deel of het hele proces over te nemen. Deze diensten kunnen zijn:
  • Afhandelingscentra
  • Distributiecentra
  • Leveranciers (particulieren of bedrijven die de producten maken en deze rechtstreeks aan klanten leveren)
Je kunt elke verwerker koppelen die je wilt. Na het instellen geven winkelorders een indicatie van wie de gekochte artikelen moet verwerken.
E-mailmeldingen worden vervolgens naar je verwerkers gestuurd (handmatig of automatisch) om hen te laten weten wanneer er bestellingen zijn die ze moeten uitvoeren.
Tip:
Je kunt ook koppelen aan een van de beschikbare externe logistieke dienstverleners die je regio bedienen.

Stap 1 | Voeg een verwerkingsdienst toe en stel deze in

Voeg een of meer verwerkers toe om je te helpen bij het afhandelen van bestellingen. In de volgende stap kun je selecteren welke van je producten ze verwerken.

Om een verwerkingsdienst te koppelen:

1. Ga naar je Verwerkingsdienst-instellingen op het dashboard van je website.
  2. Klik op Verwerker toevoegen.
  1. Voer de naam van de dienst in (alleen jij kunt dit zien).
  2. Vul het e-mailadres in (bestellingen worden naar dit adres verzonden).
  3. Selecteer de actie die het verzenden van een winkelorder naar de verwerker activeert.
  4. Klik op Opslaan en doorgaan.

Stap 2 | Selecteer welke producten door de dienst worden vervuld

Voordat een aangepaste afhandelingsdienst kan beginnen met het uitvoeren van je winkelbestellingen, moet je selecteren welke van de producten door hen zullen worden afgehandeld.

Om producten aan een verwerker toe te wijzen:

1. Als je nog niet op de Producten toewijzen aan verwerkingsdienst-pagina bent:
    1. Ga naar je Verwerkingsdienst-instellingen op het dashboard van je website.
    2. Klik op Producten toewijzen.
  1. Afhankelijk van de producten die je wilt toewijzen, volg je de stappen:
    • Individuele producten toewijzen aan een dienst: Klik op de Verwerkingsdienst-dropdown naast een product en selecteer een verwerker.
    • Meerdere producten tegelijk toewijzen:
      1. Selecteer welke producten u wilt toewijzen:
        • Alle producten: Vink het selectievakje links bovenaan aan.
        • Individuele producten: Schakel de selectievakjes naast producten in of uit.
      2. Klik op de Verwerkingsdienst-dropdown en selecteer een verwerker.
  1. Klik op Klaar

Stap 3 | Stel de verwerking in voor nieuwe producten

Wanneer je een nieuw product aan je webshop toevoegt, wordt dit standaard door jou verwerkt. Om een andere verwerkingsdienst te selecteren, ga je naar het Geavanceerd-gedeelte en selecteer je een dienst.

Om een verwerker aan een nieuw product toe te wijzen:

1. Ga naar het Producten-tabblad op het dashboard van je website.
  2. Maak een nieuw fysiek product of bewerk een bestaand product.
  3. Scrol omlaag naar het Geavanceerd-gedeelte aan de rechterkant.
  4. Klik op de Verwerkt door-dropdown en selecteer een verwerker.