Wix Restaurants: SEO instellen voor Wix Menus (Nieuw)

Leestijd 5 minuten
Pas de instellingen voor zoekmachineoptimalisatie (SEO) van je website aan zodat je restaurant hoger scoort in de zoekresultaten. Pas de standaardinstellingen voor al je menupagina's aan en optimaliseer vervolgens de URL-slug van elke menupagina.
Heb je een website met meerdere menu's? Je kunt elk menu afzonderlijk aanpassen en de standaard SEO-instellingen van de menupagina's overschrijven.

Stap 1 | Pas de SEO-instellingen voor alle menupagina's aan

Pas dezelfde SEO-logica toe op alle pagina's die betrekking hebben op de menu's van je restaurant, in plaats van ze één voor één aan te passen. Door deze systematische strategie te creëren, kun je tijd besparen en ervoor zorgen dat je pagina's er professioneel uitzien in zoekresultaten en op social media.

Om de SEO-instellingen voor alle menupagina's aan te passen:

1. Ga naar SEO-instellingen op het dashboard van je website.
  2. Klik op Restaurantmenu's.
  3. Pas de metatags en SEO-standaardinstellingen voor je restaurantmenupagina's aan:
    • Basis endelen op social media: Bepaal hoe je menupagina's eruitzien in zoekresultaten of wanneer iemand ze deelt op social media.
    • Gestructureerde gegevensopmaak: Geef zoekmachines gedetailleerde informatie over je pagina.
    • Robots metatag: Voeg code toe die zoekmachines instrueert over hoe ze je restaurantmenupagina's moeten weergeven nadat ze zijn gecrawld.
    • Aanvullende metatags: Voeg code toe die je restaurantmenupagina's verder beschrijft aan zoekmachines en sociale netwerken.
SEO-instellingen voor pagina's met restaurantmenu's in het dashboard van een Wix-website
Wil je SEO bijwerken voor de rest van je website?

Stap 2 | Optimaliseer de URL-slug van de menupagina

Werk de URL-slugs van je menupagina's rechtstreeks vanuit je Editor bij. De slug is het laatste deel van de URL (bijvoorbeeld: 'www.voorbeeld.com/slug'). Houd het kort en duidelijk, gebaseerd op je pagina- of menutitel, om zowel websitebezoekers als zoekmachines te helpen de inhoud van je pagina's te begrijpen.
Wix Editor
Studio Editor
  1. Ga naar je Editor.
  2. Klik links in de Editor op Pagina's en menu.
  3. Klik naast de betreffende menupagina op het Meer acties-pictogram.
  4. Klik op Basis SEO.
  5. Werk de URL-slug van de menupagina in het tekstvak bij.
Een screenshot van de instellingen van de seo-pagina van de Wix Editor

(Optioneel) Stap 3 | Voeg een URL-queryparameter toe aan een specifiek menu

Heb je slechts één menu?
Je kunt deze stap overslaan, omdat de queryparameter niet verschijnt in de URL van de menupagina.
Als je meerdere menu's op dezelfde pagina weergeeft, kun je voor elk menu een directe link instellen door een query parameter toe te voegen aan het einde van de URL van de pagina (bijvoorbeeld www.example.com/slug?menu=dinermenu).

Om een URL-query parameter aan een menu toe te voegen:

1. Ga naar Restaurantmenu's (nieuw)" target="_blank") op het dashboard van je website.
  2. Selecteer het relevante menu in de dropdown naast Te tonen menu.
  3. Klik rechts op het Meer acties-pictogram.
  4. Klik op SEO-instellingen bewerken.
  5. Voer de gewenste query parameter in onder URL (query parameter).
  6. Klik op Opslaan.
Het SEO-instellingen-paneel van een dinermenu, waarbij de queryparameter wordt ingesteld op diner-menu-2024

(Optioneel) Stap 4 | De SEO-instellingen van een specifiek menu overschrijven

Heb je slechts één menu?
Je kunt deze stap overslaan.
Als je meerdere menu's op je website aanbiedt (bijvoorbeeld ontbijt-, lunch- en dinermenu's), heb je de mogelijkheid om hun SEO-instellingen individueel bij te werken. Voeg bijvoorbeeld een unieke title-tag toe voor je specials-menu. Dit geeft je de flexibiliteit om de standaardinstellingen die je in stap 1 hebt aangepast te overschrijven.

Om de SEO-instellingen van een specifiek menu bij te werken:

1. Ga naar Restaurantmenu's (nieuw)" target="_blank") op het dashboard van je website.
  2. Selecteer het relevante menu in de dropdown naast Te tonen menu.
  3. Klik rechts op het Meer acties-pictogram.
  4. Klik op SEO-instellingen bewerken.
  5. Selecteer wat je wilt doen:
    • Voeg een URL (query parameter) toe als je meerdere menu's op dezelfde pagina weergeeft (zie stap 3 hierboven voor meer informatie).
    • Werk de title-tag en metabeschrijving bij.
    • Controleer de Geavanceerde instellingen en instellingen voor Social media.
  6. Klik op Opslaan.
Een screenshot van de instellingen van het Wix-dashboard