Wix Portfolio: SEO voor je portfolio

Leestijd 2 minuten
Wix voegt SEO-instellingen toe aan je website zodat zoekmachines en sociale netwerken je portfolio kunnen indexeren en weergeven in de zoekresultaten. Het toevoegen van alt-tekst en een beschrijving aan je portfolio-afbeeldingen, en het werken met de SEO-instellingen van je website voor je portfolio, kan helpen hoger te ranken in de zoekresultaten van zoekmachines en verkeer naar je website te leiden.
Lees in dit artikel meer over:

Alt-tekst en beschrijvingen toevoegen aan projectafbeeldingen

Alt-tekst is een type beschrijvende tekst die je aan afbeeldingen kunt toevoegen. Voeg alt-tekst toe aan je projectafbeeldingen zodat bots van zoekmachines deze kunnen lezen om te begrijpen waar de afbeeldingen over gaan.
Je kunt ook een beschrijving aan je afbeeldingen toevoegen, zodat je er meer context aan kunt toevoegen. Het kan ook helpen bij de SEO van je portfolio. Zorg ervoor dat je alt-tekst en beschrijving de afbeelding nauwkeurig beschrijven, terwijl je de zoekwoorden van je website integreert.

Om alt-tekst en een beschrijving toe te voegen aan je projectafbeeldingen:

1. Ga naar Portfolio op het dashboard van je website.
  2. Wijs het betreffende project aan en klik op Bewerken.
  3. Klik in het Projectmedia-gedeelte op Media beheren
  4. Klik op de betreffende afbeelding.
  5. Bewerk rechts de Beschrijving van de afbeelding.
  6. Bewerk de Alt-tekst.
Een screenshot die laat zien waar je alt-tekst en een beschrijving kunt toevoegen aan een stuk media in een project.
  1. Klik op Klaar.
  2. Klik op Opslaan en sluiten.

De SEO-instellingen voor je portfolio bewerken

Gebruik de SEO-instellingen van je website om dezelfde SEO-logica tegelijkertijd toe te passen op al je project- en collectiepagina's. Hierdoor creëer je veel sneller een SEO-strategie voor al je portfoliopagina’s.

Om de SEO-instellingen voor je portfolio te bewerken:

1. Ga naar je SEO-dashboard.
  2. Selecteer onder Tools en instellingen Naar SEO-instellingen.
  3. Klik op Portfolioprojecten of Portfoliocollecties om de SEO-instellingen van je project- of collectiepagina's aan te passen.
Een screenshot met de SEO-instellingen voor Portfolioproject-pagina's en Portfoliocollectie-pagina's.

Veelgestelde vragen

Klik op een vraag hieronder voor meer informatie over SEO voor je portfolio.