Wix-ledenapps: De gegevens van een lid permanent verwijderen

Leestijd 2 minuten
Belangrijk:
Deze functie is momenteel alleen beschikbaar voor iOS-gebruikers. Lees meer over de regelgeving en het privacybeleid van iOS betreffende apps en het verwijderen van gegevens.

Als eigenaar van een Wix-website kun je de gegevens van een lid op hun verzoek permanent verwijderen. Deze mogelijkheid is cruciaal voor het handhaven van de naleving van privacywetten zoals de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG, ook bekend in het Engels als GDPR).

Wanneer een lid een verwijderingsverzoek stuurt vanuit een van de Wix-ledenapps (Spaces-app, Branded-app of Fit by Wix), ontvang je een melding op je apparaat. Hierdoor kun je het verwijderingsproces onmiddellijk starten, zodat de gegevens van je leden veilig worden gewist en hun privacyrechten worden gerespecteerd.
Lees in dit artikel meer over:

De gegevens van een websitelid verwijderen

De melding die je ontvangt wanneer leden een verzoek tot verwijdering van gegevens sturen, bevat een uitleg over hoe je de gegevens van je lid kunt verwijderen vanaf het dashboard van je website op je desktopcomputer.

Zodra je het proces hebt voltooid, worden de gegevens van je lid automatisch verwijderd.
Belangrijk:
Wanneer je klaar bent, moet je je lid informeren dat het verwijderingsproces is voltooid en dat zijn of haar gegevens definitief zijn gewist.