Wix Forms gebruiken om expliciete toestemming te ontvangen

Leestijd 3 minuten
Je kunt Wix Forms aan je website toevoegen om expliciete toestemming van je websitebezoekers te krijgen voordat ze hun gegevens verwerken.
Belangrijk:
In veel landen is toestemming vereist voordat klantgegevens mogen worden verwerkt. Lees meer over het voorbereiden van je website op de AVG (GDPR) en de CCPA.

Stap 1 | Een formulier toevoegen en instellen

Met Wix Forms kun je een formulier aan je website toevoegen om informatie van je bezoekers te verzamelen. Je kunt je formulier zo instellen en ontwerpen dat het past bij de stijl van je website.
Wix Editor
Wix Studio
  1. Klik links in de Editor op Toevoegen .
  2. Klik op Formulieren.
  3. Blader door de beschikbare formuliertemplates en sleep het gewenste formulier naar je website.
  4. Klik op Formulier bewerken.
  5. Klik op Instellingen en voeg een formuliernaam toe aan je formulier.

Stap 2 | Een selectievakje voor expliciete toestemming toevoegen

Je kunt expliciete toestemming krijgen door een 'Gebruiksvoorwaarden'-selectievakje aan je formulier toe te voegen. Bezoekers moeten het selectievakje aanvinken voordat ze op Verzenden kunnen klikken. Voeg een link toe aan je Gebruiksvoorwaarden-pagina zodat bezoekers ze kunnen lezen.
  1. Klik in je Editor op het formulier.
  2. Klik op Formulier bewerken.
  3. Klik onder Formuliervelden toevoegen op Selectievakje
  4. Klik in je Editor op het selectievakje en bewerk het volgende:
    • Voeg een veldbericht toe: Dit is de tekst die naast het selectievakje verschijnt (bijvoorbeeld: Ik accepteer de algemene voorwaarden).
    • Voeg een link toe: Bewerk de linktekst en klik op het Link-pictogramom je linkpagina met gebruiksvoorwaarden te kiezen.
    • Schakel Verplicht in: Kies of dit een verplicht veld is of niet. Als je expliciete toestemming nodig hebt voordat je bezoeker op Verzenden klikt, schakel je de Verplicht-schakelaar in.
een formulier met een selectievakje om algemene voorwaarden te accepteren,
Tips:
  • Klik op het formulier in je Editor en klik op Instellingen. Gebruik de Indeling en Ontwerp pictogrammen om de manier waarop je formulier eruit ziet te wijzigen (grootte, kleuren, lettertypen, enzovoort).
  • Je kunt je Wix Forms aan je contacten koppelen.