Wix Events: Evenementcategorieën maken en beheren

Leestijd 3 minuten
Maak evenementcategorieën zodat je verschillende soorten evenementen op verschillende websitepagina's kunt weergeven.
Tip:
Hetzelfde evenement kan aan meerdere categorieën worden toegevoegd.
In dit artikel lees je hoe je:

Een evenementcategorie aanmaken

Begin met het maken van je eerste categorie. Kies vervolgens welke evenementen je in die categorie wilt plaatsen.

Om een evenementcategorie te maken:

1. Ga naar Evenementcategorieën op het dashboard van je website.
  2. Klik op + Nieuwe categorie.
  3. Voer een categorienaam in en klik op het vinkje.
    Let op: Deze naam verschijnt niet op je website. Je gebruikt het om een weer te geven categorie te selecteren.
  4. Klik op + Evenementen koppelen.
  5. Selecteer de evenementen die je aan de categorie wilt toevoegen of klik op het selectievakje bovenaan om alle evenementen te selecteren.
    Tip: Je kunt de filters rechtsboven aanpassen om specifieke evenementen te bekijken.
  1. Klik op Bevestigen.

Categorieën toevoegen aan of verwijderen uit een evenement

Wanneer je een nieuw evenement aanmaakt of een bestaand evenement bewerkt, kun je selecteren tot welke categorieën het behoort.
Tip:
Je kunt ook naar het Evenementcategorieën-tabblad gaan om evenementen toe te voegen of te verwijderen uit een categorie.

Om evenementen toe te voegen of te verwijderen:

1. Ga naar Evenementen op het dashboard van je website.
  2. Maak een nieuw evenement aan of bewerk een bestaand evenement.
  3. Koppel het evenement aan categorieën onder Evenementcategorie:
    • Koppel bestaande categorieën: Begin met het typen van de categorienaam en selecteer deze uit de lijst.
    • Maak een nieuwe categorie: Typ de nieuwe categorienaam en druk op enter.
Van gedachten veranderd?
Klik naast een categorie op het 'X'-pictogram om deze te verwijderen.

Weergave van categorieën op websitepagina's

Met evenementcategorieën kun je elke groep evenementen op elke pagina weergeven.
Je kunt bijvoorbeeld aparte pagina's maken voor jazz-, blues- en folkevenementen, maar ook pagina's voor verschillende locaties. Hetzelfde jazz-evenement kan worden weergegeven op je jazz-pagina en ook op je locatiepagina.
Om dit op te zetten, maak je categorieën voor elk muziekgenre en elke locatie en koppel je de relevante evenementen aan elke categorie.

Een categorie hernoemen

Je kunt een categorie op elk moment een nieuwe naam geven.

Om een categorie te hernoemen:

1. Ga naar Evenementcategorieën op het dashboard van je website.
  2. Selecteer een categorie.
  3. Bewerk de categorienaam en en klik op het vinkje.

Een categorie verwijderen

Je kunt een categorie die je niet langer nodig hebt altijd verwijderen. Bij het verwijderen van een categorie worden de evenementen die aan de categorie zijn gekoppeld niet verwijderd.
Let op:
Als je een categorie verwijdert die op een websitepagina wordt weergegeven, toont de pagina al je evenementen. Zorg ervoor dat je de nodige aanpassingen in de Editor aanbrengt nadat je de categorie hebt verwijderd.

Om een categorie te verwijderen:

1. Ga naar Evenementcategorieën op het dashboard van je website.
  2. Klik naast de betreffende categorie op het Meer acties-pictogram.
  3. Klik op Verwijderen.
  4. Klik op Verwijderen om te bevestigen.