Wix Editor: Over embeds en code op je website

Leestijd 3 minuten
Door embeds (ook wel insluitingen genoemd) aan je website toe te voegen, kun je externe inhoud en tools weergeven, zoals functionele widgets, externe websites of animaties en video's. Je kunt ze ook gebruiken om marketingintegraties en aangepaste functionaliteiten toe te voegen om je bedrijf uit te breiden en geavanceerde pagina's te bouwen.
Belangrijk:
Met geen van deze tools kun je de HTML van je website openen of wijzigen.

Embed een website of widget

Gebruik populaire embed-opties die beschikbaar zijn bij Wix om bezoekers extra tools, functies en websites te bieden. Met HTML-elementen kun je verschillende widgets weergeven, zoals kalenders en weer-apps.
Je kunt ook HTTPS-URL's gebruiken om externe websites op je pagina's weer te geven. Dit is handig als je bezoekers een voorbeeld van verwante merken wilt geven, of zelfs om bedrijven of websites die jij ondersteunt weer te geven.
Het HTML-instellingenpaneel in de Wix Editor.
Let op:
Zie onze richtlijnen en beperkingen voor het embedden van HTML-code in Wix.

Voeg aangepaste elementen toe

Met aangepaste elementen kun je codefragmenten toevoegen om aangepaste HTML-tags te maken. Gebruik deze tags om je eigen elementen te ontwerpen en je website geavanceerde CSS-mogelijkheden te geven. Je kunt ze gebruiken om je eigen elementen te ontwerpen, scroll-interacties te creëren, de hoogte van je elementen dynamisch te wijzigen, en meer.
Aangepaste elementen kunnen worden gebruikt met elke JavaScript ES6-bibliotheek of -framework als ze werken met HTML 5, dus ze zijn goed voor het maken van opvallende pagina's die zowel qua ontwerp als qua functie geavanceerd zijn.
Tip:
Zorg ervoor dat je de richtlijnen en beperkingen leest wanneer je een aangepast element toevoegt.

Embed video's en animaties

Voeg leven en interactie toe aan je website door video- of animatie-embeds toe te voegen. Gebruik de videospeler om je favoriete video's van platforms zoals YouTube en Facebook te embedden of je eigen video's te uploaden.
Een YouTube-URL die wordt toegevoegd aan de instellingen van een videospeler.
Je kunt ook een Lottie-element embedden om unieke animaties op je website weer te geven. Voeg het element toe aan je pagina en plak de URL uit je LottieFiles-account om een leuke, opvallende ervaring voor je bezoekers te creëren.
Een Lottie-animatie van bubbels en een kwal op een live Wix-website.

Voeg aangepaste functionaliteit toe met Velo

De Velo Dev-modus biedt je geavanceerde mogelijkheden voor het bouwen van websites. Werk met onze API's en voeg JavaScript toe aan je website om robuuste pagina's met veel inhoud te maken.
Je kunt je code ook toevoegen en bewerken in onze geïntegreerde ontwikkelomgeving (IDE) die direct beschikbaar is in de Wix Editor, die syntax-controle en basiscode-analyse biedt.
Een codepaneel in Velo Dev-modus op een Wix-website.
Bezoek het Velo by Wix Resource Center om aan de slag te gaan en door te gaan met leren.

Marketing-integratietools embedden

Met Marketing-integratietools kun je de prestaties van je website volgen, suggesties voor website-optimalisatie implementeren, en je advertentiecampagnes volgen, zodat je je website en bedrijf kunt beheren zoals jij dat wilt.
Omdat deze tools zijn geïntegreerd met Wix, hebben ze minder invloed op de prestaties van de website. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over het plaatsen van scripts. Je kunt echter ook aangepaste code embedden voor marketing- en zakelijke tools.
Het deelvenster Marketingintegraties in een websitedashboard.
Tip:
Om ervoor te zorgen dat je website voldoet aan privacywetten zoals de AVG (GDPR), raden we je aan om je aangepaste code te categoriseren