Wix Editor: Lettertype knippert en verandert bij het laden van website

Leestijd 1 minuten
Als het lettertype van je website knippert, heeft dat te maken met een veel voorkomend webontwerpprobleem dat Flash of Unstyled Content (FOUC) heet.

Over Flash of Unstyled Content (FOUC)

FOUC is niet uniek voor het Wix-platform. Het heeft eerder te maken met de manier waarop bepaalde browsers inhoud laden en welke lettertypes eigen zijn aan die browser (dat wil zeggen, standaardlettertypes die een browser gebruikt voordat het een lettertype herkent).
Het gekozen lettertype bestaat in een Cascading Style Sheet (CSS), samen met allerlei andere stijlcomponenten van je website. Als je browser je website voor het eerst laadt, wordt om tijd te besparen de tekst eerst geladen met de eigen lettertypes van de browser. Pas nadat de CSS geladen is, verandert de tekst in het lettertype dat je gekozen hebt.
Dit probleem valt soms meer en soms minder op, afhankelijk van:
  • Het door jou gekozen lettertype
  • De snelheid van je internetverbinding

Hoe je FOUC kunt vermijden

Je kunt dit probleem vermijden door zo weinig mogelijk zwaar ontworpen lettertypes te gebruiken en je te beperken tot eenvoudigere lettertypes die in de meeste browsers voorkomen.
Een andere mogelijkheid is om je tekst als afbeelding te uploaden. Deze tekst kan echter niet gescand worden voor SEO-doeleinden.
Let op:
Zowel Wix als webontwerpers in het algemeen zijn van dit probleem bewust en zoeken voortdurend naar oplossingen voor algemene internet- of browsergerelateerde problemen zoals deze. Wij zullen onze technologie blijven onderzoeken en ontwikkelen om deze problemen in de toekomst te helpen oplossen.