Wix Editor: Elementen groeperen en groeperen ongedaan maken

Leestijd 2 minuten
Gegroepeerde elementen gedragen zich als één enkel onderdeel, zodat je ze gemakkelijk kunt beheren in je Editor. Het groeperen van elementen is vooral handig als je meerdere elementen op elkaar hebt uitgelijnd en je de uitlijning niet wilt verliezen als je je website wijzigt of bijwerkt.
Lees in dit artikel meer over:

Elementen groeperen

Groepeer je gekozen elementen met door ze tegelijk te selecteren. Wanneer je elementen groepeert, kun je ze als één geheel verplaatsen en ook een animatie-effect toevoegen aan de groep als geheel.

Om elementen te groeperen:

1. Selecteer de elementen die je wilt groeperen in je Editor door ofwel:
    • Met de cursor te klikken en over de elementen te slepen.
    • De Ctrl- of Shift-toets op je toetsenbord (Cmd voor Mac) ingedrukt te houden terwijl je op de elementen klikt.
  2. Klik op Elementen groeperen.
GIF die toont hoe elementen worden gegroepeerd in de Wix Editor.

Het groeperen van elementen ongedaan maken

Als je niet langer wilt dat je elementen zich als één onderdeel gedragen, kun je het groeperen snel en eenvoudig ongedaan maken.
Let op:
Wanneer je het groeperen ongedaan maakt, wordt de animatie die je aan de groep hebt toegevoegd ook verwijderd.

Om het groeperen van elementen ongedaan te maken:

1. Klik in je Editor op de groep.
  2. Klik op Groeperen elementen ongedaan maken.
Een elementengroep in de Wix Editor. Er is op geklikt en de cursor wijst 'Groeperen elementen ongedaan maken' aan.