Wix Editor: Een Facebook-opmerkingenvak toevoegen en instellen

Leestijd 3 minuten
Voeg een Facebook-opmerkingenvak toe zodat bezoekers met hun Facebook-account opmerkingen op je website kunnen plaatsen. Facebook-opmerkingenvakken moedigen je bezoekers aan om hun gedachten te delen en je inhoud te gebruiken.

Stap 1 | Voeg een Facebook-opmerkingenvak toe

Voeg om te beginnen een opmerkingenvak toe aan je pagina. Elk vak is gekoppeld aan de pagina waaraan je het toevoegt, dus je kunt er zoveel maken als je nodig hebt.

Om een opmerkingenvak toe te voegen:

1. Open de relevante pagina in je Editor.
  2. Klik op Elementen toevoegen.
  3. Klik op Social media.
  4. Klik op Facebook.
  5. Sleep het Facebook-opmerkingen-element naar je pagina.
Wist je dat?
Om een Facebook-opmerkingenvak toe te voegen aan individuele blogposts, kun je deze op de Enkele post-pagina plaatsen.

Stap 2 | Wijzig de instellingen van het Facebook-opmerkingenvak

Nadat je een opmerkingenvak hebt toegevoegd, kies je het uiterlijk en gedrag. Je kunt instellen hoeveel opmerkingen worden weergegeven en de kleur van de tekst van de opmerking wijzigen.

Om de instellingen te wijzigen:

1. Klik op het Facebook-opmerkingen-element in je Editor.
  2. Klik op het Instellingen-pictogram.
  3. Kies hoe je het vak wilt aanpassen:
    • Aantal weer te geven reacties: Gebruik de schuifregelaar om het aantal opmerkingen dat op je website wordt weergegeven te wijzigen.Je kunt ook rechtstreeks een nummer in het vak invoeren.
    • Tekstkleur: Stel in of de tekst van de opmerking licht of donker is.
Let op:
Facebook-opmerkingen worden opgeslagen en weergegeven volgens de URL van de pagina. Als je je websitenaam of domein bijwerkt (wat van invloed is op de URL), verschijnen de Facebook-opmerkingen niet.

Stap 3 | Modereer Facebook-opmerkingen

Voeg je Facebook-gebruikersnaam toe aan de instellingen van je website om de opmerkingen van je volgers te volgen. Het toevoegen van je gebruikersnaam kan ook fouten voorkomen bij het gebruik van het Opmerkingen-vak en andere gerelateerde elementen (zoals Facebook-vind-ik-leuks).
Tip:
Je kunt je Facebook-gebruikersnaam vinden door je Facebook-profiel te openen en de tekst of het ID-nummer te kopiëren in de URL na www.facebook.com.

Om je Facebook-opmerkingen te modereren:

1. Voeg je Facebook-gebruikersnaam toe aan Wix:
    1. Ga naar de instellingen van je website
    2. Klik op Website-instellingen.
    3. Voer je gebruikersnaam in het Facebook-gebruikersnaam-veld in.
    4. Klik op Opslaan.
    5. Publiceer je website vanuit de Editor.
  2. Modereer je opmerkingen:
    1. Open je live website en navigeer naar de relevante pagina.
    2. Klik op Moderatietool om de Facebook-ontwikkelaarspagina te openen.
    3. Modereer elke opmerking naar behoefte.
Let op:
  • Zorg ervoor dat je je persoonlijke Facebook-gebruikersnaam invoert en geen zakelijke gebruikersnaam.
  • Het toevoegen van je Facebook-gebruikersnaam maakt deze niet zichtbaar voor websitebezoekers.