Wix Editor: Door AI gegenereerde tekst maken

Leestijd 4 minuten
Gebruik AI (kunstmatige intelligentie) om tekst te genereren die relevant is voor je merk of zakelijke behoeften. Voer belangrijke informatie in en laat de AI de rest doen, zodat je tijd kunt besparen, zonder in te boeten op inhoud.
Nadat je je tekst hebt gegenereerd en gekozen, kun je extra bewerkingen uitvoeren om bij je merk en de uitstraling van je website te passen.

Stap 1 | Voeg tekst toe aan je pagina

Voeg om te beginnen een tekstelement toe aan je pagina. Je kunt tekst genereren uit thema-, titel- en alinea-tekstvakken, dus kies de tekst die het beste past bij jouw inhoud en ontwerpbehoeften.

Om tekst toe te voegen:

1. Open de betreffende pagina in je Editor.
  2. Klik op Elementen toevoegen.
  3. Selecteer Tekst.
  4. Klik en sleep de door jou gekozen tekst om deze aan je pagina toe te voegen.
Het Elementen toevoegen-paneel in de Editor. Het Tekst-tabblad is gemarkeerd en de cursor wijst een alinea aan.

Stap 2 | Genereer je AI-tekst

Nadat je tekst aan je pagina hebt toegevoegd, gebruik je het paneel om de inhoud te genereren. Je kunt details zoals het bedrijfstype invoeren en belangrijke termen invoeren om ervoor te zorgen dat je de meest relevante opties voor je merk krijgt.

Om AI-tekst te genereren:

1. Klik in de Editor op het tekstvak.
  2. Klik op AI-tekst maken.
  3. Vul alle relevante gegevens in:
    • Wat is je bedrijfstype? Voer je bedrijfstype in het veld in.
    • Wat is je bedrijfsnaam? Voer je website / bedrijfsnaam in het veld in.
    • Teksttype: Selecteer of je een titel of een paragraaf wilt genereren.
    • Wat is het onderwerp? Selecteer het onderwerp van de tekst in het dropdownmenu:
      • Over: Maak tekst die bezoekers een overzicht geeft van je bedrijf of website.
      • Welkom: Genereer tekst om bezoekers op je website of bedrijf welkom te heten.
      • Introductie dienst: Gebruik deze optie om een inleiding te genereren voor de diensten die je aanbiedt.
      • Beschrijving van de dienst: Genereer een tekstbeschrijving voor een dienst die je bedrijf aanbiedt. Voer vervolgens de titel van de dienst in het Naam dienst-veld in.
      • Productbeschrijving: Maak een tekstbeschrijving voor een product. Voer vervolgens de naam van het product in het Productnaam-veld in.
      • Projecten: Maak tekst om websitebezoekers kennis te laten maken met je zakelijke projecten.
      • Introductie team: Genereer een inleiding voor je merk of zakelijke team.
      • Veelgestelde vragen: Maak een lijst met vragen en antwoorden om bezoekers alle informatie te geven die ze nodig hebben.
      • Overige: Selecteer deze optie als geen van de opties in de lijst van toepassing is op jouw behoeften. Voer vervolgens het relevante onderwerp in het Voeg je eigen onderwerp toe-veld in.
    • Wat wil je vermelden? Voer relevante termen en woordgroepen in die je wilt dat de AI gebruikt. Let op: Zorg ervoor dat je de termen en woordgroepen scheidt met komma's.
  4. Klik op Tekst maken om je tekstopties te genereren.
  5. Kies wat je wilt doen met de tekst die je wilt gebruiken:
    • Tekst kopiëren: Kopieer de tekst naar je klembord.
    • Tekst gebruiken: Gebruik de inhoud op je tekstelement.
Het AI Text Creator-paneel in de Wix Editor. Er is informatie toegevoegd en opties voor AI-tekst zijn weergegeven.

Stap 3 | Controleer en pas je tekst aan

Bekijk je AI-gegenereerde tekst om er zeker van te zijn dat deze alle gewenste details heeft en past bij de toon van je merk. Afhankelijk van je behoeften kun je de inhoud handmatig bewerken om ervoor te zorgen dat je bezoekers de meest boeiende en relevante informatie hebben.

Om gegenereerde tekst te bewerken:

1. Klik in de Editor op het tekstvak.
  2. Klik op Tekst bewerken.
  3. Breng de relevante wijzigingen aan in de tekst.
  4. Klik ergens buiten het tekstvak om de wijzigingen op te slaan.
Het Tekst bewerken-paneel in de Wix Editor is geopend. Een gedeelte van de tekst is gemarkeerd met de cursor.
Belangrijk om te weten:
Je moet de tekst controleren en waar nodig bewerken voordat je de wijzigingen publiceert om ervoor te zorgen dat:
  • Dat het in overeenstemming is met de Gebruiksvoorwaarden van Wix
  • Dat je over alle benodigde rechten en licenties beschikt om deze inhoud te gebruiken en te publiceren

Veelgestelde vragen

Selecteer hieronder een optie om meer te lezen over door AI gegenereerde tekst.