Wix Donations: Een overzicht

Leestijd 2 minuten
Gebruik Wix Donations om geld in te zamelen voor je goede doel. Maak zoveel campagnes als je nodig hebt en toon de donatieformulieren vervolgens overal op je website.
Screenshot van een voorbeeld van een Wix Donations-campagne

Maak campagnes voor je goede doel

Je kunt een wereldwijde campagne maken waarmee websitebezoekers je donaties kunnen sturen. Je kunt ook meerdere campagnes maken om donateurs geld te laten geven aan de specifieke problemen waarmee ze verband houden.
Een dierenasiel wil bijvoorbeeld mogelijk aparte campagnes maken voor honden en katten, of misschien een campagne om geld in te zamelen voor de renovatie van een asiel.
Er is ook de mogelijkheid om een tijdelijke campagne te maken, zoals een donatie-drive voor maart, die je van je website verwijdert wanneer de maand voorbij is.

Pas aan hoe donateurs kunnen doneren

Wanneer je je campagne instelt, kun je kiezen hoe websitebezoekers geld naar je overmaken. Je kunt eenmalige donaties inschakelen of periodieke donaties toevoegen die wekelijks, maandelijks of jaarlijks plaatsvinden.
Screenshot van het scherm voor het maken van het donatieformulier met de frequentie-instellingen
Let op:
Om periodieke betalingen van donateurs te ontvangen, stel je een betaalmethode die periodieke betalingen ondersteunt in.
Je kunt ook beslissen welke voorgestelde bedragen je weergeeft en of je donateurs hun eigen bedrag wilt laten invoeren.
Screenshot van het scherm voor het maken van het donatieformulier met de instellingen voor het bedrag

Ontwerp je donatieformulier om bij je doel te passen

Pas het ontwerp van je donatieformulieren aan je website en goede doel aan. Selecteer de lettertypen en kleuren van de tekst, wijzig de achtergrondkleur van het formulier en de velden, ontwerp de donatieknop en meer.
Screenshot van een website met een Wix-donatieformulier

Aan de slag

Om campagnes voor je organisatie op te bouwen en donaties te verzamelen, ga je naar de Wix Appmarkt en voeg je de Wix Donations-app toe.
Hulpbronnen: