Wix Channels: Dashboardoverzicht

Leestijd 4 minuten
Als Wix Channel-partner kun je je kleine en middelgrote zakelijke klanten een complete online aanwezigheid bieden met behulp van de Wix-tools voor het maken en beheren van websites.
Je Channels-dashboard is een op maat gemaakte beheerhub waar je toegang krijgt tot de websites van je klanten, tickets voor de klantenservice kunt volgen, premium abonnementen kunt beheren en de toegang van je team tot websites kunt beheren.
Door al deze belangrijke informatie op één plek te hebben, kun je je verkoop- en verwerkingsteams ondersteunen om efficiënt en op schaal te werken.
Let op:
Wix Channels is niet in het Nederlands beschikbaar, maar wel voor gebruikers in Nederland en België.

Organiseer alle websites vanaf één dashboard

Houd de controle en houd alle websites van je klanten bij. Je kunt duizenden websites uit je lijst met websites sorteren en filteren en gefilterde weergaven opslaan voor gemakkelijke toegang. Je kunt rapporten ook aanpassen, filteren en exporteren.
Gefilterde weergaven opslaan:
Klik in een gefilterde weergave op Save View om een snelkoppeling toe te voegen voor toekomstig gebruik. Je kunt op elk moment terugkeren naar de gefilterde weergave nadat deze is opgeslagen.
Een screenshot van de websitelijst in het Wix Channels-dashboard.

Toegang tot je klantenservice-tickets

Volg al je klantenservice-tickets op één plek en bespaar tijd door eerdere oplossingen voor klantinteracties te bekijken.
Op dit speciale tabblad kun je het volledige geschiedenislogboek van je team bekijken, inclusief problemen die door een van je teamleden zijn gemeld. Je kunt alle open en gesloten tickets bekijken voor een uitgebreid overzicht van ticketstatussen en oplossingen.
Gebruik zoekopdrachten en filters om je behoeften te bepalen en dien nieuwe klantenservice-tickets rechtstreeks vanaf je dashboard in voor hulp op de website. Je kunt ook nieuwe tickets indienen namens je klanten.
Een screenshot van het Klantenservice-tickets-gedeelte van het Wix Channels-dashboard. De filteropties worden weergegeven.

Beheer je premium abonnementen

Je kunt alle premium abonnementen en betaalde diensten die je voor de websites van je klanten hebt gekocht, bekijken en beheren. Je kunt ook facturen en informatie over terugbetalingen bekijken.
Zie in één oogopslag welke abonnementen moeten worden verlengd, welke momenteel niet aan een website zijn toegewezen, en van welke betaalgegevens moet worden bijgewerkt. Je kunt abonnementen ook upgraden of annuleren vanaf je dashboard.
Vind precies wat je zoekt door te zoeken op website of abonnementstype. Je kunt filteren op datum, website, status of betaalmethode en je resultaten exporteren in CSV-indeling.
Een afbeelding van het Premium abonnementen-gedeelte van het Wix Channels-dashboard.

Beheer je domeinen

Beheer, koppel en draag domeinen over voor elke website die je team namens je klanten beheert.
Bekijk alle domeinen die aan elke website zijn gekoppeld en krijg snel toegang tot domeinbeheer en koppelingsinformatie.
Een screenshot van het Domeinen-gedeelte van het Channels-dashboard.

Beheer je team

Voeg teamleden toe aan je Wix Channels-account en wijs ze verschillende rollen, machtigingen en toegangsniveaus toe. Kies tot welke websites en mappen elk van je teamleden toegang heeft.
Een screenshot van het Team-tabblad met twee teamleden, hun accountrollen en hun namen en e-mailadressen.

Gebruik SSO en SCIM

Beheer de toegang van medewerkers tot je dashboard met SCIM-instellingen. Gebruik verbeterde verificatie met Single Sign-On (SSO) om medewerkers en klanten te laten inloggen met hun Wix-inloggegevens via het Open ID Connect-protocol.
Dit type login kan door medewerkers of klanten worden gebruikt om toegang te krijgen tot verschillende gerelateerde, maar onafhankelijke, online platforms.
Een screenshot van het SCIM-instellingengedeelte van een account. Het toont standaard opties voor rollenbeheer en roltoewijzing.

Bouw klantfunctionaliteit met API-toegang

Krijg toegang tot je gegevens om gepersonaliseerde functionaliteit te bouwen en verbinding te maken met diensten van derden. Je kunt je gegevens veilig houden door alleen sleutels te delen met vertrouwde teamleden. Gebruik API-sleutels om toegang te krijgen tot je bestellingen, producten, evenementgegevens en meer.
Een screenshot van het API-sleutels-gedeelte van het Wix Channels-dashboard.