Wix Bookings: Afspraakklanten beheren

Leestijd 4 minuten
Met behulp van de Boekingsagenda kun je bijhouden wie er betaalt heeft en wie bij een afspraak aanwezig. Je kunt ook sessies annuleren en zo nodig terugbetalingen uitvoeren.
Lees in dit artikel meer over:

Aanwezigheid bijhouden

Houd de aanwezigheid en no-shows voor je afspraken bij in de Boekingsagenda. Het bijhouden van de aanwezigheid kan je helpen beslissingen te nemen over hoe je je afspraken aanbiedt.

Om aanwezigheid voor afspraken te bij te houden:

1. Ga naar het Agenda-tabblad op het dashboard van je website.
  2. Klik op de betreffende afspraak in je agenda.
  3. Klik op de aanwezigheidsdropdown en selecteer de relevante optie:
    • Geboekt: De klant die de afspraak heeft geboekt is nog niet gearriveerd.
    • Ingecheckt: De klant is aangekomen op de afspraak en heeft ingecheckt.
    • No-show: De klant kwam niet opdagen voor de afspraak.

Betaalstatus bijwerken

Wanneer je betalingen van klanten ontvangt, kun je hun betaalstatus wijzigen. Als de klant online een aanbetaling doet en de rest persoonlijk betaalt, kun je dezelfde stappen volgen om de sessie als betaald te markeren.

Om een afspraak als betaald te markeren:

1. Ga naar het Agenda-tabblad op het dashboard van je website.
  2. Klik op de betreffende afspraak in je agenda.
  3. Klik op de Betaling innen-dropdown.
  4. Kies wat je wilt doen:
    • Via creditcard: Breng de creditcard van een klant handmatig in rekening.
      Let op: Zorg ervoor dat je een betaalprovider koppelt die creditcardbetalingen ondersteunt.
    • Met factuur in rekening brengen: Breng een klant in rekening via een factuur
    • Als betaald markeren: Selecteer deze optie als de klant je persoonlijk betaalt.
      Let op: Deze actie kan niet ongedaan worden gemaakt.

Terugbetalingen doen voor afspraken

Afhankelijk van je betaalprovider kun je volledige terugbetalingen bieden bij het annuleren van een afspraak in de Boekingsagenda.

Om terugbetalingen voor afspraken uit te voeren:

1. Ga naar het Agenda-tabblad op het dashboard van je website.
  2. Klik op de betreffende afspraak in je agenda.
  3. Klik op Sessie annuleren.
  4. Schakel het Terugbetalen-selectievakje in.
  5. Klik op Annuleren
    • (Optioneel) Schakel Stuur annuleringsmail in om je klant te laten weten dat je de afspraak hebt geannuleerd.
  6. Klik op Terugbetaling bevestigen
    • (Optioneel) Schakel Stuur terugbetalingsmail in om de klant te laten weten dat je een volledige terugbetaling hebt gedaan.
Tip:
Je kunt ook gedeeltelijke terugbetalingen voor afspraken uitvoeren door naar de betreffende afspraak op je Bestellingen-tabblad te gaan.

Gegevens van klanten beheren

Klik op een klant in de Boekingsagenda om hun contactkaart te bekijken. Hier kun je hun eerdere boekingen zien, belangrijke documenten die zij hebben gedeeld opslaan en notities met informatie over hen bewaren. Je kunt ook met je klant chatten en hen dienstlinks of coupons sturen.

Om de gegevens van je klanten voor afspraken te beheren:

1. Ga naar het Agenda-tabblad op het dashboard van je website.
  2. Klik op de betreffende afspraak in je agenda.
  3. Klik op de naam van je klant om zijn of haar contactkaart te openen.
  4. Beheer de informatie van je klant met behulp van de beschikbare opties, bijvoorbeeld:
Let op: Mogelijk zie je meer opties, afhankelijk van de Wix-functies die je gebruikt.