Wix Bookings: Een winkelwagen toevoegen en aanpassen

Leestijd 11 minuten
Bied klanten een betere boekingservaring door een winkelwagen aan je website toe te voegen. Klanten kunnen meerdere diensten aan hun winkelwagen toevoegen voordat ze afrekenen, waardoor ze tijd besparen en jou helpen je agenda vol te houden.
Als je ook merchandise of andere producten verkoopt, kunnen je klanten deze ook aan hun winkelwagen toevoegen voordat ze afrekenen.
Een screenshot van een winkelwagen met verschillende diensten op een live website.
In dit artikel lees je meer over:
Let op:
  • Om klanten in staat te stellen producten en diensten aan hun winkelwagen toe te voegen, moet je Wix Stores aan je website toevoegen
  • Momenteel is het niet mogelijk om abonnementen aan de winkelwagen toe te voegen. Wanneer klanten proberen een dienst te kopen die alleen met een abonnement beschikbaar is, kopen ze het abonnement voordat ze terugkeren naar hun winkelwagen om af te rekenen.

Een winkelwagen aan je website toevoegen

Maak het klanten gemakkelijker om meerdere diensten in één keer te boeken door een winkelwagen aan je website toe te voegen.
Als de winkelwagen is geïnstalleerd, wordt het boekingsformulier automatisch ingevuld met de gegevens voor elke extra dienst die klanten aan de winkelwagen toevoegen. Ze kunnen ervoor kiezen om voor elke boeking verschillende details in te voeren met behulp van aangepaste velden in het boekingsformulier. Of je kunt een aangepast formulier maken voor elk van je diensten als je meer specifieke informatie nodig hebt.
Voordat je begint:
Mogelijk heb je al een inactieve winkelwagen op je website. Wanneer je op Betalen via winkelwagen klikt in je Boekingsinstellingen, schakel je de schakelaar in en klik je op Opslaan. De winkelwagen is nu actief op je website en je hoeft de stappen in het onderstaande gedeelte niet te volgen.
Screenshot showing how to enable the cart toggle in Booking Settings.

Om een winkelwagen aan je website toe te voegen:

1. Ga naar Boekingsinstellingen op het dashboard van je website.
  2. Klik op Betalen via winkelwagen.
  3. Klik op Installeren. Hiermee ga je naar je Editor.
  4. (In je Editor) Klik wanneer de installatie is voltooid op Klaar.
  5. Klik bovenaan de Editor op Publiceren.
    Let op: Dit voegt een winkelwagenpictogram toe aan je website. Bekijk gedetailleerde instructies voor het instellen van de winkelwagen in de andere gedeeltes van dit artikel.
Een screenshot die laat zien hoe je toegang krijgt tot de betaalinstellingen voor de winkelwagen op het dashboard.
Tip:
Met betalingen via de winkelwagen ontvangen jij en je klanten bevestigingsmails na aankopen. Je kunt deze e-mails bewerken of deactiveren in je eCommerce-instellingen.

De Winkelwagenpagina aanpassen

Pas de pagina aan waarop de diensten worden weergegeven die je klanten aan hun winkelwagen toevoegen, zodat deze past bij de stijl van je website.

Om je Winkelwagenpagina aan te passen:

Wix Editor
Studio Editor
  1. Ga naar je Editor.
  2. Ga naar je winkelwagenpagina:
    1. Klik links in de Editor op Pagina's en menu.
    2. Klik op Winkelwagen en bedankt.
    3. Klik op Winkelwagenpagina.
      A screenshot showing how to access the cart page in the Wix Editor.
  3. Klik op het Winkelwagenpagina-element op je pagina.
  4. Klik op Instellingen.
  5. Kies wat je wilt doen:

Het Winkelwagen-pictogram aanpassen

Kies het juiste Winkelwagen-pictogram voor jouw merk en bedrijf. Vervolgens kun je het ontwerp aanpassen zodat het perfect bij jouw website past.

Om je Winkelwagen-pictogram aan te passen:

1. Klik in je Editor op het Winkelwagen-pictogram.
  2. Klik op Instellingen.
  3. Klik op het Winkelwagenpictogram-tabblad.
  4. Kies hoe je je Winkelwagen-pictogram wilt aanpassen:
    • Selecteer een nieuw uiterlijk voor je pictogram.
    • Pas de kleuren, het lettertype of de tekst van het pictogram aan.
      Tip: Welke opties beschikbaar zijn, hangt af van het pictogram dat je selecteert.
Een screenshot die laat zien hoe je je winkelwagenpictogram kunt bewerken in de Editor.

De mini-winkelwagen aanpassen

Wanneer klanten op het Winkelwagen-pictogram klikken, wordt aan de zijkant van de pagina een mini-winkelwagen geopend. Hier kunnen klanten de diensten bekijken die ze al aan de winkelwagen hebben toegevoegd. Ze kunnen dan kiezen of ze verder willen winkelen, of naar de Winkelwagenpagina gaan en afrekenen.
Je kunt de tekst die in het mini-winkelwagenpaneel verschijnt aanpassen, evenals het ontwerp.

Om de mini-winkelwagen aan te passen:

1. Klik in je Editor op het Winkelwagen-pictogram.
  2. Klik op Instellingen.
  3. Klik op de Mini-winkelwagen.
  4. Kies hoe je de mini-winkelwagen wilt aanpassen:
    • Tekst: Pas de tekst aan die in dit paneel wordt weergegeven.
    • Ontwerp: Pas de lettertypen, kleuren en stijlen aan.
Een screenshot die laat zien hoe je je mini-winkelwagen kunt bewerken in de Editor.

Veelgestelde vragen

Wij helpen graag je met al je vragen. Klik op een vraag hieronder voor meer informatie.