Wix Blog: Opmerkingen bij je posts beheren

Leestijd 3 minuten
Verbeter de betrokkenheid op je blog door je community in staat te stellen opmerkingen toe te voegen aan je posts. Bezoekers kunnen ook hun opmerkingen bewerken, er media aan toevoegen, reageren op andere opmerkingen, opmerkingen leuk vinden, en opmerkingen sorteren om de nieuwste of de oudste eerst te tonen.
Voorbeelden van opmerkingen bij een Wix Blog-post
Je kunt ervoor kiezen om alleen je websiteleden toestemming te geven om opmerkingen toe te voegen, of ook websitebezoekers opmerkingen laten geven op posts als gasten zonder dat ze zich hoeven aan te melden.
Opmerkingen zijn standaard ingeschakeld voor je posts. Blogeigenaren, -beheerders en -redacteuren kunnen voor elk post op je blog opmerkingen inschakelen, uitschakelen en verwijderen. Schrijvers kunnen alleen opmerkingen beheren voor hun eigen posts. Lees meer over rollen en machtigingen
Lees in dit artikel meer over:

Opmerkingen inschakelen voor alle posts

Je kunt opmerkingen voor al je blogposts rechtstreeks vanuit je dashboard in- of uitschakelen.
Tip:
Schakel de teller voor opmerkingen in de instellingen voor het weergeven van blogfeeds in om het aantal opmerkingen bij je posts weer te geven.

Om opmerkingen voor alle posts in of uit te schakelen:

1. Ga naar Blog op het dashboard van je website.
  2. Klik op de Meer acties-dropdown.
  3. Klik op Bloginstellingen.
  4. Klik op de Opmerkingen-schakelaar om deze in te schakelen.
  5. Kies wie opmerkingen op je blogposts kan achterlaten:
    • Alleen leden: Alleen leden kunnen opmerkingen achterlaten op je blogposts.
    • Iedereen: Iedereen die je website bezoekt, kan een opmerking achterlaten.
      Let op: Je kunt met deze optie meer spam te zien krijgen. Dit is de reden waarom de mogelijkheid om afbeeldingen in reacties te uploaden beperkt is tot leden.
  6. Klik op de Beoordelingen-schakelaar om deze in of uit te schakelen:
    • Ingeschakeld: Bezoekers kunnen een sterbeoordeling achterlaten wanneer ze een opmerking achterlaten.
    • Uitgeschakeld: Bezoekers kunnen geen sterbeoordeling achterlaten wanneer ze een opmerking achterlaten.
Een screenshot met de instellingen voor opmerkingen in het dashboard.
Belangrijk:
Je bent mogelijk wettelijk verantwoordelijk voor alle opmerkingen bij je website die het onderwerp zijn van criminele activiteiten, waaronder haatzaaiende uitlatingen, racisme, seksisme, enz. Bezoekers die opmerkingen achterlaten kunnen reageren zonder de gebruiksvoorwaarden van je website te accepteren, als die er zijn.

Opmerkingen voor een specifieke post inschakelen

Je kunt opmerkingen voor een specifieke post op je blog in- of uitschakelen in het Blog-gedeelte van het dashboard van je website.

Om opmerkingen voor een specifieke post in te schakelen:

1. Ga naar Blog op het dashboard van je website.
  2. Klik op het Posts-tabblad.
  3. Klik naast de betreffende post op Bewerken.
  4. Klik in het paneel links op Instellingen.
  5. Klik op het Geavanceerd-tabblad.
  6. Schakel opmerkingen in.
Opmerkingen inschakelen voor een specifieke post op je blog
  1. Klik op Publiceren.

Een opmerking bij een post verwijderen

Je kunt opmerkingen bij posts vewijderen van de live versie van je blog op je website.

Om een opmerking te verwijderen:

1. Ga naar je blog op je live website.
  2. Log in met het e-mailadres dat aan je Wix-account is gekoppeld.
  3. Klik naast de opmerking die je wilt verwijderen op het Meer acties-pictogram.
  4. Klik op Verwijderen.
Een opmerking bij een blogpost verwijderen