Wix Blog: De URL van een blogcategorie bijwerken

Leestijd 1 minuten
Het webadres (URL) van een blogcategorie eindigt op de naam van de categorie. Dus als je blog een categorie heeft met de naam 'Lessen', eindigt de URL standaard op 'lessen'. Bijvoorbeeld:
www.mijnprofessioneleblog.com/blog/categories/lessen
Je kunt dit deel van de URL, een URL-slug genaamd, wijzigen op het Categorieën-tabblad.
Let op:
  • De URL-slug moet minstens twee tekens lang zijn.
  • Je kunt niet meer dan één schuine streep toevoegen aan de URL-slug. Je kunt de slug bijvoorbeeld wijzigen naar recepten/groenten, maar je kunt het niet wijzigen naar recepten/groenten/tomaten

Om de URL van een blogcategorie bij te werken:

1. Ga naar Categorieën op het dashboard van je website.
  2. Klik op de categorie waarvan je de URL wilt wijzigen op Bewerken.
  3. Voer een nieuwe URL-slug in het URL-veld in.
  4. Klik op Opslaan.
  5. Publiceer je website om de wijzigingen te bekijken.