Wix Blog: Blogpagina's begrijpen

Leestijd 3 minuten
Wanneer je Wix Blog aan je website toevoegt, krijg je automatisch twee nieuwe pagina's op je website. De blogpagina is waar lezers al je blogposts kunnen bekijken en de postpagina geeft individuele blogposts weer.
Je kunt ook categorieën toevoegen zodat je lezers posts per onderwerp kunnen bekijken en een ledenpagina toevoegen voor je leden om te zien wie er nog meer deel uitmaakt van je bloggemeenschap.

De blogpagina

De blogpagina bevat je belangrijkste blogfeed. Dat zijn al je blogposts. Standaard wordt deze pagina Blog genoemd, maar je kunt deze naam wijzigen. Lees hoe je de naam van je pagina wijzigt

Als je categorieën hebt aangemaakt in je blog, dan kunnen je lezers je posts filteren op categorie.

Overzicht van alle posts

Wanneer een lezer op Alle posts klikt, kan hij of zij elke post in je blog bekijken.

Categorie Feed

Als je categorieën hebt aangemaakt worden ze bovenaan je blogpagina's weergegeven. Wanneer een lezer op een categorie in je categoriemenu klikt, kan hij of zij alle posts bekijken die tot die categorie behoren.
Zodra je categorieën voor je blog hebt aangemaakt, kun je ze toewijzen aan posts. Je kunt ook tags en hashtags gebruiken om posts aan categorieën toe te wijzen.
Je kunt de blogpagina volledig aanpassen, zowel de feed van alle posts als de categoriefeed, om er precies zo uit te zien zoals jij dat wilt. Verander de indeling, kies welke informatie wordt weergegeven en ontwerp ze met behulp van een reeks aanpassingsopties.
Klik op het blogelement op Instellingen om aan de slag te gaan. Lees meer over het aanpassen van je blogpagina
Let op:
Het ontwerp van de categoriefeed wordt ook gebruikt voor de pagina's voor tags, hashtags en archiefresultaten.

De postpagina

Wanneer een lezer op een post op je blogpagina klikt, wordt hij of zij naar de postpagina gebracht. Dit is een dynamische pagina die je individuele blogposts weergeeft. Dit betekent dat de inhoud verandert afhankelijk van de blogpost die je lezer bekijkt.
Je kunt het ontwerp van de postpagina aanpassen aan je eigen wensen. Je hoeft de postpagina maar één keer aan te passen en je ontwerp wordt voor elke post weergegeven. Om toegang te krijgen tot de aanpassingsopties, klik je op de postpagina-element op Instellingen. Lees meer over het aanpassen van je postpagina

De ledenpagina

Wanneer je een ledengedeelte aan je website toevoegt, wordt ook een ledenpagina aan je website toegevoegd. Op een ledenpagina kunnen je leden zien wie nog meer deel uitmaakt van je bloggemeenschap, elkaar volgen, commentaar geven op posts van andere leden, de activiteiten van andere leden zien (zoals 'vind ik leuk'-reacties), en profielen van leden bekijken.
Het toevoegen van een ledengedeelte aan je website geeft bezoekers van je website toegang tot andere voordelen als je website ook Wix Stores, Wix Bookings, of andere apps heeft. Lees meer
Tip:
Als je een ledengedeelte op je website wilt hebben, maar zonder deze pagina, kun je deze verbergen