Wix Analytics: Het verkeersoverzicht begrijpen

Leestijd 4 minuten
Je Verkeersoverzicht toont verkeerspatronen per periode, identificeert trends en benadrukt groeimogelijkheden.
Het overzicht toont de verkeersstatistieken van je website, zoals sessies per apparaat, land, nieuwe versus terugkerende bezoekers en meer. In dit artikel leer je over alle potentiële statistieken die je mogelijk te zien krijgt.
screenshot van de verkeersoverzichtspagina van toegankelijk vanaf het dashboard.
Let op:
Verkeer van bezoekers die de cookies van de website niet hebben geaccepteerd (of die bepaalde soorten adblockers gebruiken) wordt niet weergegeven in deze rapporten. Als je discrepanties op je website ziet (bijvoorbeeld als iemand een item in je webshop heeft gekocht, maar je de websitesessie niet kunt zien) kan dit de reden zijn.

Websitesessies en unieke bezoekers

Een sessie is een webbezoek van een websitebezoeker. Een sessie begint wanneer een bezoeker je website bereikt en eindigt na dertig minuten inactiviteit. Elke sessie kan meerdere paginaweergaven en door de bezoeker uitgevoerde acties bevatten, en elke bezoeker kan je website meerdere keren bezoeken.
screenshot van het aantal websitesessies en unieke bezoekers in de afgelopen 30 dagen
Een unieke bezoeker is een persoon die je website heeft bezocht, uniek per apparaat en browser. In andere woorden: als dezelfde persoon je website vanaf twee verschillende apparaten bezoekt, telt dit als twee verschillende bezoekers.

Sessies per periode

Met deze grafiek kun je je websitesessies per periode bekijken. Bekijk seizoenstrends en lokaliseer pieken in het verkeer om de meest impactvolle tijd te bepalen om nieuwe inhoud te delen, promoties te plannen of nieuwe campagnes te lanceren.
screenshot van een grafiek met de websitesessies per periode.

Sessies en bezoekers per bron en categorie

Begrijp waar je websitebezoekers vandaan komen om je inhoud effectief af te stemmen, je doelgroep te bereiken en je verkeer naar nieuwe hoogten te brengen.
Bekijk welke externe websites verkeer naar je website leiden en tot welke categorie ze behoren. Klik op de dropdown om te filteren op bron, categorie of beide.
  • Verkeersbron: De websites waarvandaan mensen naar je website navigeren (bijvoorbeeld X.com, Medium.com).
  • Verkeerscategorie: De categorie van websites waarvandaan mensen naar je website navigeren (bijvoorbeeld social media, e-mail, organisch zoeken).
screenshot van verkeer per bron en het percentage, variërend van Facebook tot Wix E-mailmarketing.

Nieuwe versus terugkerende bezoekers

Deze grafiek toont het aantal nieuwe bezoekers, terugkerende bezoekers en het totale aantal unieke bezoekers op je website. Meet de retentie en loyaliteit van je publiek terwijl je je kennis van de websites ontwikkelt, aantrekkelijk voor nieuwe bezoekers.
screenshot van een ringdiagram met nieuwe versus terugkerende bezoekers.

Sessies per apparaat

Deze grafiek toont het aantal bezoekers op je website via desktop, mobiel of tablet. Verken de apparaten die door bezoekers worden gebruikt om de indeling van je website te optimaliseren, de toegankelijkheid te verbeteren en het bereik van je website te vergroten.
screenshot van een ringdiagram met sessie per apparaat, inclusief mobiel en desktop.

Sessies per land

Deze statistiek laat zien in welke landen je bezoekers zich bevinden wanneer ze je website bezoeken. Verken de landen met de hoogste interactie, geef je marketinginspanningen specifieke focus en pas je inhoud aan verschillende culturen aan.
screenshot van sessies per land op wereldkaart.

Gemiddeld aantal sessies

Neem weloverwogen beslissingen over de beste dag en tijd om je inhoud bij te werken, je nieuwe blog te plaatsen of producten aan je webshop toe te voegen.
Bekijk een grafiek van het gemiddelde aantal sessies dat je website per dag krijgt. Wijs een dag aan om het exacte aantal te zien. Klik op de Dag-dropdown om de statistiek te wijzigen naar het gemiddelde aantal sessies per uur.
screenshot van staafdiagram met sessies per dag over een periode van 21 weken.

Verkeersinzichten

Ontdek een scala aan informatie en identificeer de gebieden waar je je website het meest kunt laten groeien. In dit gedeelte kun je inzichten zien, van de meest populaire pagina tot de pagina waar het meeste verkeer wegvalt.
screenshot van verkeersinzicht met een afname van het verkeer uit de regio als voorbeeld.
Op zoek naar meer gegevens?
  • Klik op de dropdown met datumkiezer bovenaan het marketingoverzicht om de periode waaruit gegevens worden opgehaald te wijzigen (de standaardinstelling is 30 dagen). Houd er rekening mee dat gegevens van de huidige dag nog niet zijn opgenomen.
  • Klik in een onderdeel op Uitgebreid rapport bekijken om een diepgaand rapport over die marketingactiviteit te zien.