Websiteprestaties: Ongebruikte JavaScript verwijderen

Leestijd 2 minuten
Wanneer je je website controleert op Google PageSpeed Insights, wordt je mogelijk gevraagd om ongebruikte JavaScript-bestanden te verwijderen. Sommige van deze bestanden kunnen afkomstig zijn van code van derden die je hebt toegevoegd, terwijl andere een essentieel onderdeel vormen van je Wix-website.
Lees in dit artikel meer over:

Essentiële JavaScript-bestanden op Wix-websites

De resultatenpagina van PageSpeed Insights kan mogelijkheden weergeven om bestanden en ongebruikte JavaScript te verwijderen. Sommige bestanden maken echter deel uit van de structuur van je Wix-website. Elke code geleverd via static.parastorage.com is verpakt door Wix en is daarom cruciaal voor de structuur van je website.
We optimaliseren deze bestanden consequent en gebruiken methoden zoals het splitsen van codes om de ideale chunk-grootte te garanderen. Hoewel Google je kan adviseren deze bestanden te verwijderen, vormen ze een essentieel onderdeel van je website, dus je kunt ze niet wijzigen, manipuleren of verwijderen. Lees meer over ongebruikte JavaScript en PageSpeed Insights
Let op:
Wanneer je apps en componenten aan een pagina toevoegt, worden daarvoor automatisch JavaScript-bestanden toegevoegd. Omdat dit de laadsnelheid kan beïnvloeden, raden we aan om apps en componenten waar mogelijk over verschillende websitepagina's te verdelen. Lees over andere manieren om een website met goede technische prestaties te maken

JavaScript-bestanden van derden

Naast essentiële bestanden van je Wix-website, kan Google ook andere ongebruikte JavaScript markeren. Deze kunnen afkomstig kan zijn van code van derden die niet is geoptimaliseerd. We raden aan deze bestanden te identificeren en ze te bekijken om te controleren of ze nodig zijn voor je website.
Als je merkt dat de bestanden niet langer nodig zijn, kun je ze verwijderen of vervangen door een geoptimaliseerd alternatief. Lees meer over het verwijderen van ongebruikte JS-bestanden