Websiteleden: Leden die andere leden rapporteren

Leestijd 4 minuten
Om ervoor te zorgen dat je ledengedeelte voor iedereen een veilige plek is, kunnen leden andere leden rapporteren vanwege zaken als spam, aanzetten tot haat en intimidatie. Je kunt vervolgens kiezen wat je hiermee wilt doen. Je kunt het negeren of het betreffende lid blokkeren in je ledengedeelte.
In dit artikel lees je hoe je gerapporteeerde kunt beoordelen:

Rapporten bekijken vanaf het dashboard van je website

Zodra een lid een ander lid rapporteert, ontvang je hier een melding van via e-mail en op het dashboard van je website. Ga naar de ledenlijst om de details te bekijken en te beslissen hoe je verder gaat met dat lid.

Om gerapporteerde leden vanaf je dashboard te bekijken:

1. Ga naar Siteleden op het dashboard van je website.
  2. Klik op het Gerapporteerd-tabblad.
  3. Klik naast het betreffende lid op het Meer acties-pictogram.
  4. Kies wat je wilt doen met dit lid:
    • Rapporteringen beoordelen: Bekijk de details, inclusief het lid dat de melding heeft ingediend, de datum, en de reden als het lid dit heeft opgegeven.
      • Afhankelijk van hoe je met dit rapport wilt omgaan, klik je op Lid blokkeren of Rapporten verwijderen
    • Rapporten verwijderen: Verwijder en sluit de melding die over dit lid is ingediend.
    • Lid bekijken: Voordat je een beslissing neemt, open je de contactkaart van het gerapporteerde lid om meer details over het lid te zien.
    • Lid blokkeren: Blokkeer dit lid in je ledengedeelte, zodat ze er geen toegang toe hebben en zich niet opnieuw kunnen aanmelden met hetzelfde e-mailadres.
Let op:
Wanneer je een melding verwijdert, wordt het automatisch verwijderd zonder optie om het in de toekomst opnieuw te zien.
Een screenshot van het Geblokkeerd-tabblad in de ledenlijst van je website, met opties zoals het bekijken en verwijderen van een melding.

Rapporten bekijken vanuit de Wix Owner-app

Je kunt de Wix Owner-app gebruiken om meldingen over je leden rechtstreeks vanaf je mobiele apparaat te bekijken.

Om meldingen vanuit de Wix Owner-app te bekijken:

1. Ga naar je website in de Wix Owner-app.
  2. Tik onderaan op Beheren.
  3. Tik onder Klanten en contacten op Leden.
  4. Tik bovenaan op Gerapporteerd.
  5. Tik naast het betreffende lid op het Meer acties-pictogram.
  6. Kies wat je wilt doen met dit lid:
    • Rapporteringen afwijzen: Verwijder de melding die over dit lid is ingediend.
    • Rapporteringen beoordelen: Bekijk de details, waaronder het lid dat het rapport heeft ingediend, de datum, en de reden als het lid dit heeft opgegeven.
      • Afhankelijk van hoe je met dit rapport wilt omgaan, tik je op Lid blokkeren of Rapporteringen afwijzen.
    • Lid blokkeren: Blokkeer dit lid in je ledengedeelte, zodat ze er geen toegang toe hebben en zich niet opnieuw kunnen aanmelden met hetzelfde e-mailadres.
Let op:
Wanneer een melding wordt afgewezen, wordt het automatisch verwijderd zonder de optie om het in de toekomst opnieuw te zien.