Websiteleden: Het inlogmailadres van een lid wijzigen

Leestijd 3 minuten
Moet je lid het e-mailadres dat ze gebruiken om in te loggen op je website wijzigen? Je kunt ze meteen helpen en hun inlogmailadres rechtstreeks vanaf het dashboard van je website wijzigen.
Voordat je begint:
Om beveiligingsproblemen te voorkomen, moet je de identiteit van de persoon die vraagt om hun e-mailadres te wijzigen verifiëren.
In dit artikel lees je hoe je:

Het inlogmailadres van een lid wijzigen

Ga naar het dashboard van je website om het inlogmailadres van een lid te wijzigen. Zodra je het nieuwe e-mailadres typt en bevestigt, wordt het onmiddellijk bijgewerkt.
Let op:
Het nieuwe inlogmailadres moet uniek zijn en mag niet gekoppeld zijn aan een ander websitelid.

Om het inlogmailadres van een lid te wijzigen:

1. Ga naar Websiteleden op het dashboard van je website.
  2. Wijs het betreffende lid aan en klik op het Meer acties-pictogram.
  3. Selecteer Inlog-e-mailadres wijzigen.
  4. Voer het nieuwe inlogmailadres voor je lid in.
  5. Klik op Wijzigen om te bevestigen.
Wat nu?
Als je lid zijn huidige wachtwoord onthoudt, kan hij of zij het gebruiken om in te loggen met het nieuwe e-mailadres. Anders kunnen ze op de Wachtwoord vergeten?-knop klikken. link op het inlogscherm van je website.
De pop-up waarin je het inlogmailadres van een lid wijzigt
Tip:
Je kunt het inlogmailadres van een lid ook wijzigen vanuit Contacten op het dashboard van je website. Klik op het betreffende lid om hun contactkaart aan de rechterkant te openen. De optie om hun e-mailadres te wijzigen, vind je in het Ledengegevens-gedeelte.

Het visitekaartje van een lid, sectie Ledengegevens, klikken op de knop om het inlog-e-mailadres te wijzigen

Veelgestelde vragen

Klik op een vraag hieronder om meer te lezen over het wijzigen van het inlogmailadres van je lid.