Verifieer je website op zoekmachines

Leestijd 3 minuten
Wix Premiumpakket-gebruikers:
Je kunt de Wix-websiteverificatietool gebruiken om je website te verifiëren op Google, Pinterest, Bing, Naver en Yandex.
Als je je website op zoekmachines verifieert, bevestig je je eigendom en help je de aanwezigheid van je website in de zoekresultaten van zoekmachines. Om het eigendom te verifiëren, voeg je metatags toe met aangepaste code op je website.

Lees hoe je aangepaste code kunt toevoegen als:

Wix Premiumpakket-abonnee

1. Ga naar Instellingen op het dashboard van je website.
  2. Klik op het Aangepaste code tabblad onder geavanceerde instellingen.
  3. Klik rechtsboven op + Aangepaste code toevoegen
  4. Plak het codefragment in het tekstvak.
  5. Voer een naam voor je code in.
    Tip: Geef je code een naam die gemakkelijk te herkennen is, zodat je het later snel kunt opsporen.
  6. Selecteer een optie onder code toevoegen aan pagina's:
    • Alle pagina's: Hiermee wordt de code toegevoegd aan alle pagina's van je website, inclusief eventuele nieuwe pagina's die je in de toekomst gaat maken. Kies of je de code slechts één keer per bezoek wilt laden, of op elke pagina die je bezoeker opent.
    • Kies specifieke pagina's: Gebruik het vervolgkeuzemenu om de relevante pagina's te selecteren.
  7. Kies waar je je code wilt plaatsen:
    • Hoofd
    • Hoofdtekst - start
    • Hoofdtekst - eind
  8. Klik op Toepassen.

Gratis Wix-websitegebruiker

1. Ga naar de SEO-instellingen van je pagina:
2.  Klik op het Geavanceerde SEO-tabblad.
3.  Klik op + Nieuwe tag toevoegen onder Metatags

Om de metatag te valideren:
  • De code moet een geldige HTML-indeling hebben.
    • De indeling moet als volgt zijn: <meta name=”XX” content=”XX”/>
    • Ontbrekende of extra kenmerken zoals '<', een ' “ ', zullen een probleem veroorzaken.
  • De tag moet van de juiste webmaster zijn.
  • De tag werkt wanneer de website wordt gepubliceerd.