Problemen oplossen bij het koppelen van je website aan Google

Leestijd 4 minuten
Je kunt soms technische problemen tegenkomen bij het indienen van je verzoek om te koppelen aan Google. De stappen in dit artikel helpen je bij het oplossen van de meest voorkomende verbindingsproblemen.
In dit artikel lees je hoe je:

Controleer of je e-mailadres correct is

Als je meer dan één Google-account hebt, zorg er dan voor dat het juiste e-mailadres wordt vermeld wanneer je inlogt. Zo niet, log dan uit bij al je Google-accounts en log vervolgens in met het juiste Google-account.
Een screenshot van het inlogvenster voor Google
Als je een universitair of educatief e-mailadres gebruikt dat '.edu' bevat, kan het zijn dat je universiteit toegang tot bepaalde diensten blokkeert. Je kunt het e-mailadres van je Wix-account wijzigen en vervolgens aan Google koppelen.

Zorg ervoor dat je je domein hebt gekoppeld

Om aan Google te koppelen, heb je een Premiumpakket en een gekoppeld domein nodig.

Ondervind je problemen met het koppelen van je domein? Volg dan de stappen in dit Domeinen-artikel.
Een screenshot van het Domeinen-gedeelte van Accountinstellingen

Zorg ervoor dat je homepage niet beveiligd is met een wachtwoord

Als de homepage van je website alleen toegankelijk is voor leden of beveiligd is met een wachtwoord, kunnen zoekmachine-bots deze niet crawlen en indexeren

Je moet de wachtwoordbeveiliging van je homepage verwijderen om aan Google te koppelen. Lees hoe je de wachtwoordbeveiliging van een pagina wijzigt in de Editor en Editor X
Een screenshot van paginainstellingen in de Wix Editor

Controleer de properties van je Google Search Engine-account

Als je meer dan 1000 properties in je Google Search Console-account hebt, kun je problemen ondervinden bij het koppelen van je website aan Google.

Om dit probleem op te lossen, verwijder je properties in je Google Search Console-instellingen en dien je je sitemap handmatig in. Nadat je dit hebt gedaan, kun je een nieuw verzoek indienen om aan Google te koppelen.
Een screenshot van het verwijderen van een property in Google Search Console

Voeg een uitzondering toe aan je browser's adblock-extensies

Als je adblock-extensies in je browser gebruikt, kun je de pop-up om aan Google te koppelen mogelijk niet openen om je koppeling met Google te voltooien.

Voeg een uitzondering voor de websitepagina toe aan je adblock-extensie of schakel deze tijdelijk uit om je verzoek te voltooien.

Als je cookies van derden en websitegegevens in je browser hebt geblokkeerd, kun je mogelijk niet aan Google koppelen.
Een screenshot van de instelling voor het blokkeren van cookies van derden in Google Chrome
Probeer cookies in te schakelen in de instellingen of voorkeuren van je browser. Als je nog steeds problemen ondervindt, kun je ook proberen Wix-cookies te wissen uit je browser.

Klik op 'Toestaan' in het pop-upvenster om machtigingen voor het koppelen aan Google toe te staan

Je website heeft bepaalde machtigingen nodig om aan Google te koppelen.
Zorg ervoor dat je op Toestaan klikt in het Verbinden met Google-pop-upvenster dat verschijnt wanneer je je verzoek indient.
Een screenshot van pop-upvenster om machtigingen voor het koppelen aan Google toe te staan

Wis het cachegeheugen en de cookies van je browser

Websites maken wanneer je ze bezoekt vaak bestanden genaamd cookies aan. Cookies bevatten gebruikersspecifieke informatie, zoals authenticatiegegevens, en worden door je webbrowser opgeslagen.
Om de laadtijden te versnellen, slaat je browser ook gegevens (of 'caches') op over elke website die je bezoekt. Na verloop van tijd kunnen de gegevens in de cache van je browser afwijken van de werkelijke live webpagina's, wat problemen kan veroorzaken.
Als je problemen ondervindt bij het koppelen van je website aan Google, kun je proberen Wix-cookies uit je browser te wissen en je cache te wissen.

Probeer een andere browser

Soms kan een probleem met het koppelen van je website aan Google te maken hebben met de instellingen van je browser. We raden aan de nieuwste versie van een ondersteunde browser te gebruiken om optimale prestaties en beveiliging te garanderen.
Om te testen of je browser het probleem is, kun je het proberen via een incognitovenster of een andere browser.
Let op:
Als het probleem is opgelost met een andere browser, neem dan contact met ons op voor hulp bij het oplossen van problemen met de problematische browser. Zorg ervoor dat je ons de naam en versie stuurt van de ondersteunde browser waarmee je problemen ondervindt.

Nog steeds niet gelukt?

Als het probleem aanhoudt, neem dan contact met ons op en geef de onderstaande informatie op.