Problemen met je Ads.txt-bestand voor Google AdSense oplossen

Leestijd 2 minuten
Na het toevoegen van de Google AdSense-app, genereert Wix automatisch een Ads.txt-bestand voor je website.
Klik hier om meer te lezen over Ads.txt.
Om toegang te krijgen tot je Ads.txt-bestand, voer je simpelweg de URL van je website en "/ads.txt" in. Bijvoorbeeld:
https://www.mijnprofessionelewebsite.com/ads.txt. Het Ads.txt-bestand verschijnt alleen als je Google AdSense correct hebt ingesteld.
Belangrijk
Je kunt nog steeds een waarschuwing zien in je Google Adsense-console voor ads.txt. Dit betekent niet dat het niet werkt en genegeerd moet worden.
Let op:
  • Volgens Google Ad Manager Help: 'Is het gebruik van ads.txt/app-ads.txt niet verplicht, maar wordt het sterk aanbevolen.' Dit betekent dat advertenties ook zonder ads.txt-bestand op je website worden weergegeven en inkomsten opleveren.
  • Volgens Google AdSense Help: 'Kan het, nadat ads.txt is aangemaakt, een paar dagen duren voordat je wijzigingen in AdSense te zien zijn. Als je website niet veel advertentieverzoeken krijgt, kan het tot een maand duren.'

Als je je domein naar Wix hebt overgezet, moet je wellicht je Ads.txt-bestand controleren.
Als je het bestand niet kunt zien, volg dan de onderstaande stappen.

Stap 1 | Controleer je aangepaste code

Tijdens het toevoegen en instellen van Google AdSense, hebt je een verificatiecode op het Instellingen-tabblad op het dashboard van je website geplakt.
Klik hier om de instructies te bekijken en ervoor te zorgen dat je de verificatiecode correct hebt toegevoegd.
Als je de code eenmaal hebt toegevoegd, mag deze niet meer worden verwijderd.

Stap 2 | Controleer de verificatiecode

Er zijn meerdere codes die Google AdSense voor verschillende doeleinden kan genereren. Als je een andere code hebt toegevoegd die niet bedoeld is voor verificatie, zul je het Ads.txt-bestand niet in je domein zien.
Ga naar het Instellingen-tabblad en controleer of je de verificatiecode hebt toegevoegd en niet een andere code. Als je het niet zeker weet, bekijk dan het voorbeeld hieronder.
Let op:
Er zijn twee soorten Google AdSense-verificatiecodes: lange en korte.

Stap 3 | Probeer handmatig Ads.txt te genereren

Als je de code correct hebt toegevoegd en het domein aan de kant van Google is geverifieerd, maar de Ads.txt nog steeds niet is gegenereerd, kun je dit handmatig doen.

Om handmatig Ads.txt te genereren:

1. Ga in het dashboard van je website naar het Marketing en SEO-tabblad.
  2. Klik op Market integraties
  3. Scrol omlaag naar Ads.txt
  4. Klik op Koppelen.
  5. Klik rechtsboven op Ads.txt toevoegen
  6. Ga naar je AdSense-account en kopieer het bestand.
  7. Ga terug naar je dashboard en plak het bestand in het daarvoor bestemde vak.
  8. Klik op Opslaan