Privéregistratie voor een Wix-domein activeren

Leestijd 3 minuten
Wanneer je een domein bij Wix koopt, kun je ervoor kiezen om tegen een extra vergoeding privéregistratie aan te schaffen. Dit betekent dat we ervoor zorgen dat je naam en contactgegevens niet openbaar zichtbaar zijn in de WHOIS-directory
Privéregistratie voor je domein is beschikbaar tijdens de aankoop of wanneer je de registratie handmatig met ten minste één jaar verlengt.
Je kunt er op elk moment voor kiezen om deze instelling uit te schakelen in je Wix-domeinendashboard.
In dit artikel lees je hoe je:

Privéregistratie kopen terwijl je een domein verlengt

In het geval dat je je domeinaankoop met openbare registratie al hebt voltooid, kun je privéregistratie toevoegen door je domeinregistratie handmatig met minimaal een jaar te verlengen.

Om domeinregistratie te verlengen en een privacyoptie te kopen:

1. Ga naar Premiumpakketten in je Wix-account.
    Let op: Scrol naar het relevante domein als je er meer dan één in je account hebt.
  2. Klik naast het betreffende domein op het Meer acties-pictogram.
  3. Klik op Verlengen.
Een afbeelding van de domeinpagina met de Verlengen-knop gemarkeerd
  1. Selecteer een registratieperiode (bijvoorbeeld verlengen met één, twee of drie jaar) en klik op Doorgaan.
  2. Selecteer Volledige privacybescherming en klik op Doorgaan.
  3. Selecteer je betaalgegevens en klik op Aankoop verzenden.

Privacybescherming uitschakelen voor je domein

Als je privéregistratie aanschaft en van gedachten verandert, kun je dit altijd uitschakelen in je Wix-account en er vervolgens voor kiezen om het op elk moment weer in te schakelen.

Om privéregistratie uit te schakelen:

1. Ga naar de Domeinen-pagina in je Wix-account.
  2. Klik naast het relevante domein op het Meer acties-pictogramen selecteer Contactgegevens bewerken
  3. Scrol omlaag en klik naast Privacybescherming op Meer weergeven.
  4. Klik op Privacybescherming uitschakelen
  5. Klik in de pop-up die verschijnt op Privacy uitschakelen
Afbeelding van Privacybescherming-dropdown met de optie 'Privacybescherming uitschakelen' gemarkeerd met een rood vak
Let op:
Het kan tot 48 uur duren voordat de privacy-instellingen zijn bijgewerkt in de WHOIS-database.