De koptags van je pagina beheren

Leestijd 5 minuten
Koptags zijn elementen in de HTML-code van je website die de koppen op je pagina aanduiden. Koptags hebben een top-down hiërarchie van H1 (Heading 1) naar H6 (Heading 6).
Koppen helpen je websitebezoekers begrijpen waar elke pagina over gaat en kunnen de zoekmachineoptimalisatie (SEO) van je website helpen verbeteren.
Je kunt verschillende niveaus van koptags als titels gebruiken om de inhoud op een pagina te structureren in onderdelen en subonderdelen. Je kunt bijvoorbeeld H2-tags gebruiken voor onderdeeltitels en H3-tags voor subonderdeeltitels in je Wix Blog-posts.
Belangrijk:
Koptags zijn belangrijk voor de toegankelijkheid van je website, want ze helpen webbrowsers en schermlezers te begrijpen hoe je website georganiseerd is en hoe de inhoud moet worden weergegeven. Lees meer over toegankelijkheid
In dit artikel lees je meer over:

Een koptag toevoegen aan je pagina

Je kunt koptags toevoegen aan de pagina's van je website in je Editor.
Je kunt bijvoorbeeld een H1-tag bovenaan je pagina toevoegen. De H1-koptag fungeert als de titel van een pagina. Deze tag is de kop van een pagina, vergelijkbaar met de kop van een pagina in een krant.
Een screenshot van een H1-kop op een website
Belangrijk:
  • Je kunt een koptag toewijzen aan meer dan één regel tekst (of regelafbrekingen tussen woorden aanbrengen) door op Shift + Enter te drukken om regeleinden te maken.
  • Zorg ervoor dat er geen lege regeleinden zijn ingesteld op het H1-tekstthema, omdat deze lege H1-tags genereren.

Lees hoe je een H1-tag toevoegt in:

De hiërarchie van de koptag van je tekst wijzigen

Je kunt de hiërarchie van een koptag van een stuk tekst wijzigen zonder de inhoud of het ontwerp te beïnvloeden. Je kunt bijvoorbeeld de koptag van een titel wijzigen van H1 in H4. Dit kan handig zijn als je je pagina moet herstructureren en toch het uiterlijk van je tekst hetzelfde moet houden.

Koptags aanpassen

Je kunt in je Editor wijzigingen aanbrengen aan het lettertype, de kleur, de lettergrootte en de tekststijl van je koptags. Nadat je de wijziging hebt opgeslagen, wordt deze toegepast op je hele website.
Je kunt je aangepaste tekstthema's vinden in het Toevoegen-menu en in de dropdown onder Thema's.

Om een koptag aan te passen:

1. Klik op het tekstvak dat als titel van de pagina wordt gebruikt.
  2. Klik op Tekst bewerken.
  3. Bewerk het Koptekst 1-tekstthema.
Tip:
Klik onderaan Tekstinstellingen op Thema-instellingen herstellen om het tekstthema terug te wijzigen naar de meest recent opgeslagen versie van het thema.

De koptags in de broncode van je pagina bekijken

Je kunt de broncode controleren om te zien of die de juiste koptags voor je pagina weergeeft.
Een GIF van koptags in de broncode van een website

Om de koptags van je pagina in de broncode te bekijken:

1. Ga naar de broncode van de pagina.
  2. Druk op Ctrl + F om de zoekbalk te openen.
  3. Type <H1 (of <H2, <H3, enzovoort) in de zoekbalk om de koptag te vinden.