Over de uitschrijflink in je e-mailcampagne

Leestijd 3 minuten
Elke e-mailcampagne die je verstuurt bevat automatisch een uitschrijflink onderaan de e-mail. Ontvangers die niet langer e-mails van jou willen ontvangen, kunnen op de link klikken om van je mailinglijst te worden verwijderd. Vanuit je dashboard kun je contacten bekijken op abonnementsstatus om te zien wie zich heeft afgemeld.
Belangrijk:
Voeg geen eigen uitschrijflink toe aan je e-mailcampagne, omdat deze dan kan worden geweigerd.

Uitschrijven voor een mailinglijst voor een e-mailcampagne

Wanneer ontvangers je e-mail in hun postvak openen, kunnen ze onderaan op een link klikken om zich uit te schrijven. Er wordt een nieuw tabblad geopend waar de ontvanger op 'Uitschrijven' kan klikken om te bevestigen dat hij of zij van je mailinglijst wil worden verwijderd. Na bevestiging verandert de status van de ontvanger in 'Afgemeld' in je contactenlijst. Dit zorgt ervoor dat de contactpersoon in de toekomst geen e-mails van je campagnes ontvangt.

Om je af te melden voor een mailinglijst voor een e-mailcampagne:

1. Ga naar de e-mailcampagne in je inbox en scrol omlaag.
  2. Klik in de zin op klik hier om je af te melden bij 'Is deze e-mail niet voor jou bestemd of wil je je afmelden?'
Een screenshot van de 'klik hier'-tekst die onderaan de e-mailcampagne verschijnt.
  1. Klik op de Uitschrijven-knop die in een nieuw tabblad wordt geopend om te bevestigen dat je je wilt afmelden.
Een screenshot van de uitschrijfknop die in een nieuw tabblad wordt geopend.

Contacten die zich hebben uitgeschreven bekijken

Bekijk welke ontvangers zich hebben uitgeschreven voor je mailinglijst in het Contacten-gedeelte van het dashboard van je website. Je kunt je contacten filteren op abonnementsstatus: Geabonneerd of Afgemeld.

Om je uitgeschreven contacten te bekijken:

1. Ga naar Contacten op het dashboard van je website.
  2. Klik bovenaan de lijst op de Filteren op-dropdown.
  3. Scrol omlaag en klik onder Abonnementstatus op Afgemeld.
Een screenshot van het selecteren van het Afgemeld-filter in Contacten.
Let op:
Als je e-mails bekijkt of test leidt de uitschrijflink naar dit artikel in plaats van naar het uitschrijvingsproces. Zodra je echter tot publicatie overgaat en het naar ontvangers verzendt, werkt de uitschrijflink normaal.

Als je problemen ondervindt met de uitschrijflink (de link verschijnt niet of werkt niet), probeer dan de volgende stappen om het probleem op te lossen:
Let op:
De afmeldtekst onderaan je e-mailcampagnes is in de taal van het bijbehorende Wix-account geschreven. Om de taal te wijzigen, moet je de taal van je account wijzigen. Als je de taal wijzigt, verandert de afmeldtekst alleen voor toekomstige campagnes. Alle campagnes uit het verleden tonen nog steeds de oorspronkelijke taal.